Субота, 20.04.2024, 15:15

Меню сайту
Школа тренінгів
Форма входу
Випадкова цитата

З заздрістю можна боротися тільки одним способом: зробити так, щоб життя заздрісних було щасливіше і повніше.

 Бертран Рассел
Чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
         
 
ЄВРО 2012 - Інформер - До початку чемпiонату Європи з футболу 2012 року залишилось...

free counters
Головна » 2011 » Березень » 12 » По той бік екрану

02:58
По той бік екрану
Король-рибалка
Продовжуємо знайомитися зі світовим кінематографом. Сьогодні мова йтиме про фільм "Король-рибалка" - ще один шедевр світового кіно.

     Режисер - Террі Гіліам.
     В ролях - Джефф Бріджес, Робін Уільямс.
     США, 1991 рік.

     Успішний радіоведучий Джек веде на радіо власне шоу, що має великий успіх у слухачів. По життю він невиправний цинік та егоїст, зовсім не любить людей, думає лише про кар'єру та статки; засліплений успіхом та славою він і чути не хоче про співчуття та допомогу. Але для нього все скоро зміниться.

     Одного разу до нього на шоу зателефонував постійний слухач, який, як завжди, почав скаржитися на своє, нікому не потрібне життя. Не витримавши цього страшного лиха - слухати в черговий раз чиєсь набридливе ниття, Джек вирішив цинічно пожартувати: порадив своєму "другові" взяти зброю і зігнати злість на ні в чому не винних людях. Слухач сприйняв ці слова надто близько до серця, взяв до рук рушницю, зайшов у престижне кафе і повбивав там цілу купу людей. Відчувши свою провину за те, що сталося, Джек впав у депресію, спився, втратив сенс у житті і зруйнував свою кар'єру, як то кажуть, в пух і прах. Неспроможність щось змінити лише посилювала почуття відчаю. Тож Джек вирішив, що настав час щось з цим робити, виліз на високий Бруклінський міст і стрибнув вниз. Мабуть, падаючи, він думав, що це кінець, але то був лише початок. Джек не загинув. Його врятував волоцюга Перрі. Цей схиблений і дивний бомж заявляє, що спілкується з феями, маленькими чоловічками, ховається від злого лицаря і вірить,  що його місією є знайти Священний Грааль, який, на думку Перрі, зберігається в одному з офісів Нью-Йорка. Спочатку Джек вирішує спекатися свого божевільного рятівника, але в його плани втрутилася страшна правда - Перрі збожеволів, бо його дружину вбив у тому зловісному кафе саме той схиблений радіослухач, над яким Джек так необережно і по-злому пожартував. Відчувши свою провину за смерть жінки, Джек вирішує допомогти Перрі. І з часом ці хлопці подружилися, зрозуміли, що вони не такі уже й різні, і врятували один одному життя.

     Як Ви вже зрозуміли, у цьому дивовижному та багатогранному фільмі поєднано багато важливих у житті речей: дружба та любов, допомога та співчуття, віра в себе та в свою, хай навіть нереальну мету,  добро та зло, долю. Фільм про те, що прекрасне можна знайти навіть на брудних задвірках великих міст, а божевільні, на перший погляд, люди інколи бувають кращими за цілком нормальних. Та й взагалі - що нормальне, а що ні? Цей фільм постійно перебуває на межі між реальним і божевіллям. Під час перегляду виникає відчуття, наче ти блукаєш свідомістю якоїсь божевільної, але доброї людини. Атмосфера та загальний настрій у стрічці дивовижні. Також у картині присутній дуже дотепний, тонкий життєвий гумор. Чого варта, наприклад, сцена, в якій Джек підкорочує штани Перрі за допомогою степлера. Це треба бачити. Режисер Террі Гілліам прораховує в фільмі все, кожний жест, кожний рух, ракус. Його режисура бездоганна. Про акторські роботи то взагалі окрема розмова. Джефф Бріджес (Джек) та Робін Уільямс (Перрі) створили дивовижні образи. Передати їхню гру словами, мабуть, неможливо.

    Без сумніву, "Король-рибалка" - велике кіно, обов'язкове для перегляду всім.

    Отже, запрошую всіх борців до перегляду. Свої враження висвітлюйте в обговоренні. 
    Посилання на сайт, де можна переглянути фільм, - http://www.ex.ua/view/1962259?r=82470
                                                                                                                
    Дивимося, думаємо і робимо висновки.
Опублікувати
Категорія: Культура | Переглядів: 1041 | Додав: Tyler | Теги: кіномистецтво | Рейтинг: 4.7/6
Всього коментарів: 5
5 Нескорений  
0
Не скажу, шо шедевр....але заставляє задуматись!

4 гуцулка_Ксеня  
0
О, я про цей фільм навіть не чула) зацікавив;)

3 Tyler  
0
Вже виправив.

2 Tyler  
0
Так ти правий це психологічна драма + комедія, але гумор тут тонкий, іронічний. Але перш за все це драма з елементами притчі.
Ні Jeff це українською не Неш, тут я просто помилився. Завжди плутаю ім'я цього актора з героєм відомого серіалу. Вибачайте.

1 Povstanec  
0
Jeff - це в перекладі українською Неш?

а який це жанр? якщо є Робін Вільямс - то. мабуть, комедія + драма, так?


Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
Теги
Свіжі новини
Наша кнопка
Громадська організація 'Борець'
Наші друзі
 Українські пісні  Пам’ятай про Крути
Copyright Нескорений © 2024