П`ятниця, 29.03.2024, 17:55

Меню сайту
Школа тренінгів
Форма входу
Випадкова цитата

Не ридать, а добувати, хоч синам, як не собі, кращу долю в боротьбі.

 Іван Франко
Чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
         
 
ЄВРО 2012 - Інформер - До початку чемпiонату Європи з футболу 2012 року залишилось...

free counters
Головна » 2011 » Березень » 2 » Арабський світ продовжує протестувати

02:58
Арабський світ продовжує протестувати
Арабський світ продовжує протестувати
Щодня з ящика ми можемо спостерігати чергові повідомлення про протести, революції і військові сутички проти місцевих політичних режимів, бідності та корупції.
 
      Останні новини надходять з Лівії, де запеклі бої тривають за міста поблизу столиці. Станом на 28 лютого кількість жертв перевищила 250, а поранених – 2000 осіб.
   Розпочався ланцюг заворушень у країнах Північної Африки і Близького Сходу ще 17 грудня 2010 року в Тунісі, де поштовхом для масових протестів стало самоспалення туніського торговця як знак невдоволення безробіттям та корупцією. В наступні дні країна була охоплена безладами, перестрілками і військовими сутичками. В кінцевому результаті вони призвели до відставки прем’єра і президента країни.
    Успіх революції в Тунісі дав поштовх аналогічним акціям протесту в інших арабських країнах, де здебільшого існують ті ж проблеми. Незначні заворушення були зафіксовані в Йорданії, Мавританії, Судані, Омані, Саудівській Аравії, Сирії, Марокко, Ірані, Іраку. Серйозні протести відбувались в Алжирі, Ємені. Варто згадати і протести сотень тисяч єгиптян, які добились кардинальної зміни влади і очікують проведення референдуму щодо змін до конституції.

   Можна подумати, що події, які там відбуваються, десь далеко і до нас не мають ніякого стосунку, але ці країни є великими експортерами нафти, тому, якщо в результаті їхніх протестів припиняться її поставки, це може спричинити нестабільність на товарних  і фондових ринках Європи, яка перекинеться потім і в Україну.
Опублікувати
Категорія: Політика і економіка | Переглядів: 1205 | Додав: Versus | Теги: політика і економіка | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 2
2 Нескорений  
0
Також танками було розігнано демонстрації в Бахрейні.
+ в Китаї готувалась демонстрація, яку хотіли перетворити в революцію....але китайська поліція спрацювала добре;)

п.с. Мар'яне повиправляй помилки


1 Лілейка  
1
Це надзвичайно важливі події у історії цих країн, де стільки часу продовжували існувати диктаторські режими, і у світовій історії також! В першу чергу важливо, як зміниться внутрішня політика держав, чи покращиться життя людей після цього.

В нас теж обговорюють протести у арабських країнах, чула про те, що ці події можуть бути прикладом боротьби за власні права і в Україні.


Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
Теги
Свіжі новини
Наша кнопка
Громадська організація 'Борець'
Наші друзі
 Українські пісні  Пам’ятай про Крути
Copyright Нескорений © 2024