Четвер, 25.04.2024, 23:47

Меню сайту
Школа тренінгів
Форма входу
Випадкова цитата

Подумаєш, боровся з вітряками! Спробував би він боротися з Системою.

 Михайло Генін
Чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
         
 
ЄВРО 2012 - Інформер - До початку чемпiонату Європи з футболу 2012 року залишилось...

free counters
Головна » 2011 » Березень » 5 » Біг

01:13
Біг

Бігати корисно :)

В житті ми дуже часто кудись спішимо, запізнюємося. І, як показує практика (і здоровий глузд) , щоб догнати свою «улюблену» маршрутку чи вчасно потрапити на пару, потрібно вміти досить швидко бігати :)

  Взагалі біг поділяється на олімпійські та інші дисципліни. До олімпійських належить «гладкий» біг (тобто біг по доріжці стадіону з твердим покриттям)
-спринтерський - на короткі дистанції (100, 200, 400 м)
-біг на середні дистанції (800 та 1500 м)
-ну і «для збоченців» :) стаєрський - на довгі дистанції (5000 та 10000 м), «стипль-чейз» - 3000 м з перешкодами (бар'єрами та ровом з водою); та марафон (42 км 195 м).
   Зараз все більше набуває популярності джогінг – це біг з невеликою швидкістю (його ще називають лікувальним), для якого не потрібні ні спеціальні місця, ні прилади, ні важкі вправи. Можна самому бути інструктором і самостійно вирішувати, де бігати, як довго та в якій половині дня. Хоча рекомендую все-таки займатись бігом на вулиці, а не в квартирі на 8 поверсі :) повірте, сусідам знизу не потрібно доказувати про своє існування, ну хіба інколи ;)
  

   Починаємо бігати!
   Слід звернути увагу на взуття, в якому збираємося бігати, тому що в цьому виді спорту стопи і коліна найбільш схильні до ударів. Це повинно бути спеціальне взуття для бігу. Одяг повинен бути комфортним, можна спортивний костюм, головне, щоб він не сковував рухів і ви відчували себе зручно.


   Ранковий біг
   Найкращий час для бігу - це ранок, тому що вранці організм використовує свої резерви енергії, в результаті чого спалюються жирові тканини. Найкраще місце для бігу - це ліс, але якщо поряд його немає, то можна побігати в найближчому парку або біля озера. Слід починати з розминки, щоб підготувати суглоби і м'язи до навантаження, а закінчити розтяжкою, яка поверне м'язам потрібну їм форму. Треба бігати в такому темпі, щоб можна було вільно дихати і розмовляти, а сам процес не повинен виснажувати, а навпаки - приносити задоволення.

Це прості правила, так що не варто довго чекати. Якщо надворі гарна погода, можна вже сьогодні почати бігати і на власному досвіді переконатися в перевагах.


Опублікувати
Категорія: Спорт | Переглядів: 3454 | Додав: KypIDon | Теги: Спорт | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 5
5 Маринка  
0
Біг зранку дуже корисний, бо додає бадьорості і організм з ранку перебуває в тонусі. Но так тяжко прокидатись трохи швидше, ніж завжди
і ранкові пробіжки інколи - це тренування сили волі smile

4 Viktoriya  
0
дуже цікава стаття wink
аж так і уявлялося як біжу по чудовій лісовій стежці)
Молодець, Олеже!

3 lvivanka  
0
мені сподобалась характеристика далекобігів, хм..а шось в тому є))
цікава стаття, Олеже smile

2 гуцулка_Ксеня  
1
"сам процес не повинен виснажувати, а навпаки - приносити задоволення" - в мене так ніколи не виходило sad

1 myrchatko  
3
які ніжки smile

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
Теги
Свіжі новини
Наша кнопка
Громадська організація 'Борець'
Наші друзі
 Українські пісні  Пам’ятай про Крути
Copyright Нескорений © 2024