Четвер, 25.04.2024, 10:09

Меню сайту
Школа тренінгів
Форма входу
Випадкова цитата

У житті не так уже й багато переможених, набагато більше таких, які не намагалися боротися ...

 В.Вишняков
Чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
         
 
ЄВРО 2012 - Інформер - До початку чемпiонату Європи з футболу 2012 року залишилось...

free counters
Головна » 2011 » Березень » 8 » Піст без молитви не має сенсу

13:15
Піст без молитви не має сенсу

 Піст без молитви не має сенсу

2011 року Божого в березні місяці 7 дня наступив Великий піст, який триватиме аж до світлого празника Воскресіння Христового (24 квітня).  Один із найбільш поширених у виконанні і найбільш широко відомий в суспільстві. Та виникає питання: чи знаєте ви, що воно таке? І з чим його треба їсти?

Якщо загуглити словосполучення «Великий піст», то вам виб’є близько 71 200 посилань в інтернеті, де ви зможете багато чого корисного почерпнути для себе. Як простий приклад, про Великий піст в онлайн-енциклопедії «Вікіпедія» написано ось так: «Великий піст — головний тривалий піст в багатьох християнських конфесіях, мета якого полягає у приготуванні до святкування Великодня. Встановлений на знак наслідування Ісусові Христу, який постився у пустелі сорок днів. Тривалість Великого посту так чи інакше пов'язані з числом 40, однак фактична його тривалість залежить від правил обчислення, прийнятих в даній конкретній конфесії.»

Та, мабуть, цікавіше було б прочитати в даній статті розуміння сучасних людей про піст. От і я вирішив напрягти своїх друзів, знайомих, що вони поділилися трішки своїми думками. От і що вийшло:

  • Щоб очистити себе від гріхів;
  •  Це роздуми і нагляд над своєї поведінкою і справами;
  • То коли на своє ж питання : "Ну чого я мушу це не робити? " (як от - моргати дівчаткам) ти собі кажеш : "Бо піст";
  • Сказати собі: Стоп! В цьому часі - найлегше, він як індикатор: коли не можеш виконувати добре приписи посту - щось не так, це дуже відчувається з першого дня, чесно. Треба щось змінювати... бачиш, куди дивишся - на Христа чи поза Нього.
  • Це, насамперед, відмова від чогось, що для тебе є незамінним в житті. Наприклад: музика, розваги, випивка.
  • Наближення з Господом; утримання від їжі, води (дехто навіть від Інтернету відмовляється на час посту) більше, ніж завжди, молитися і читати Слово Боже. Взагалі, піст для очищення, освячення,  для підсилення молитви. Піст без молитви не має сенсу.
  •  Для мене піст полягає у декількох речах. По-перше, то час, коли я стараюся виправити помилки, про які, може, хтось знає, а може, і ні. По-друге, то час, коли я відмовляюся від якоїсь негативної чи не дуже звички, якісь зводжу до мінімуму. Дещо хороше пробую в собі розвивати. По-третє, за рахунок зекономленого часу стараюся більше працювати, а також ближче ставати до Бога.
  • Це є стримання... в чомусь... навіть відмова в чомусь улюбленому…
  • Ну якщо чесно, я не дуже люблю піст, бо музики не можна слухати =) ну то є підготовка до свята, покута гріхів, всяке таке =) а і ще очищення душі!
  • Не в харчових обмеженнях (хоча поважаю людей, які строго постять). Намагаюсь відмовитися від солодкого (бо дуже люблю), намагаюсь більше часу приділяти молитві, роздумам над хресною дорогою, шукаю завжди на піст корисну книжку для духовного розвитку. Але найбільш важливе - намагаюсь бути добріша, не сперечатися і сваритися, переконую себе виконувати якусь домашню роботу, яку не дуже люблю (напр., миття підлоги :) ).
  • Це щось душевне…
  • Час для роздумів і загартовування душі.
  • Це очищення душі (і ще, мабуть, тіла, оскільки ті продукти, що під час посту рекомендовано не вживати, мають не дуже хороший вплив на здоровя людини). Через відмову від певних речей ми показуємо, що Бог є для нас на першому місці, і матеріальні (та інші, створені людиною) цінності не мають над нами влади. Щось таке)
  • Ну це дотримання певних обмежень щодо їжі протягом певного періоду часу. Посту повинні дотримуватись всі християни, щоб якось збагачуватись духовно.
  • Це час особистого замислення і жертовності перед воскресінням Христа.
  • Час, коли в тайні ми робимо для Нього і відповідно для себе жертви як вияв подяки і безмежної любові до Нього.

Ось такі вийшли відповіді про піст. Десь, на перший погляд, прості, та, якщо задуматися, то вони несуть велику філософію любові, жертовності та терпеливості. 

На останок додам, що багато людей просто не змогли відповісти зразу на моє просте питання: «Що для тебе/вас означає піст?». Чому? Відповім словами одного з моїх улюблених друзів, що багато чого навчив мене: «воно є для мене особистим, і я хочу це залишити в таємниці з Богом».

Якщо й ви досі не відповіли, що таке піст для себе, то варто задуматися над цим  хоч сьогодні!

д.с. і ще щось для душі – варто переглянути -  http://www.ex.ua/view/5201625

Опублікувати
Категорія: Культура | Переглядів: 1484 | Додав: inkvizutor | Теги: релігійне | Рейтинг: 5.0/6
Всього коментарів: 5
2 inkvizutor  
1
хм.. у нас в родині прийнято постити...

1 Vitos  
0
А є на сайті ті, хто обмежують себе у їжі, як того вимагає церква?

3 hummy  
0
Хіба не їсти м'ясного по п'ятницях і м'ясного й молочного в перший день посту і у страсну п'ятницю настільки важко?

4 Vitos  
0
Це було звичайне питання. На яке просто потрібна була відповідь "так" чи "ні" smile
Я ніколи не постився, і, чомусь, вважав, що потрібно весь цей тривалий піст обмежувати себе у їжі тваринного походження!!! Що, в принципі, зараз важко собі уявити, зокрема яйця додають майже скрізь)

5 hummy  
1
тоді: так;)

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
Теги
Свіжі новини
Наша кнопка
Громадська організація 'Борець'
Наші друзі
 Українські пісні  Пам’ятай про Крути
Copyright Нескорений © 2024