Субота, 20.04.2024, 01:36

Меню сайту
Школа тренінгів
Форма входу
Випадкова цитата

Життя - це боротьба. Стань борцем.

Чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
         
 
ЄВРО 2012 - Інформер - До початку чемпiонату Європи з футболу 2012 року залишилось...

free counters
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 3 4 5 6 7 ... 30 31 »
П'ятидесятниця
Ой, земле, радістю умийся - Прийшла до нас Зелена Трійця!
Нехай Господь нам душу гріє, А поле житом зеленіє!

    Завтра на наших календарях буде 12 червня. А це означає, що від світлого свята Пасхи настав 50 день, а з ним і одне з найбільших християнських свят - свято Трійці. Свято має кілька назв: День Святої Трійці, Зішлення Святого Духа, П'ятидесятниця, Зелені свята. Назву П'ятидесятниці свято одержало тому, що зішестя Святого Духа на апостолів сталося в старозавітне свято П'ятидесятниці, встановлене в пам'ять про дарування єврейському народові Закону при горі Сінай; воно святкувалося в 50-й день після Великодня і припадало на закінчення жнив і збирання плодів, перші з яких приносилися в жертву в храмі. Саме в цей день, у 50-й день по Воскресінні Ісуса Христа, коли всі учні були зібрані в одній світлиці, раптом зробився шум: "ніби буря раптова зірвалася, і переповнила ввесь той дім, де сиділи вони. І з'явилися їм язики поділені, немов би огненні, та й на кожному з них по одному осів." Апостоли виповнилися Духа Святого і стали говорити різними мовами (Діяння апостолів 2:1-47). Зішестям Св. Духа на апостолів відкрилася довершуюча діяльність третьої особи Пресвятої Трійці, і вчення Ісуса Христа про Триєдиного Бога досягло довершеної ясності і повноти. Подія Зішестя Святого Духа мала дуже велике значення для апостолів і перших християн і для цілої Христової Церкви. Св. Іван Золотоустий у проповіді на празник П'ятидесятниці каже: "Преласкавий Бог сьогодні наділив нас великими дарами, які важко вимовити словами. Тому усі разом радіймо і радістю, славімо нашого Бога. Святий Дух нас звільнив з неволі та покликав до свободи. З цього джерела випливають пророцтва, ласки зцілення і все інше від нього."
    У народі свято Трійці часто називають Зеленими святами, бо вважалось, що прийшло завершення весняного і початок літнього циклу. Напередодні свята вранці дів­чата, діти та молодиці йшли в гаї, на луги збирати зілля: чебрець, полин, любисток, васильки, материнку, м'яту, а ввечері квітчали хати гіллям клена, липи, ясена. На Зелені свята мали бути замайовані хата,  подвір'я, пасіка, ворота. Долівку в хаті встеляли чебрецем, полином, лепехою, букети з чебрецю, м'яти, волошок ставили на підвіконні, за ікони клали також квіти. Селяни вірили, що в клечанні ... Читати далі »
Категорія: Цікаво знати | Переглядів: 4426 | Додав: lvivanka | Дата: 11.06.2011 | Коментарі (4)

Види спорту: Теніс
  Сьогодні розкажу про вид спорту, в якому використовуються такі
жовті м'ячики, якими ви гралися в дитинстві :)


    Мета гри — перекинути ракеткою м'яч через сітку на бік партнера так, щоб м'яч упав у межах майданчика суперника і той не зміг його відбити назад. Грають в теніс 1 х 1 або 2 х 2, на майданчику — корті, поділеному навпіл поперечною сіткою.
    Тепер про правила гри:
 -розіграш кожного очка починається з подачі м'яча. Гравець, із задньої лінії перекидає м'яч на діагонально протилежно розташоване поле супротивника. Перша подача завжди здійснюється із правого боку від центральної лінії поля. Після кожної успішної подачі гравець, що подає переходить на інший бік поля. 
 -період тенісного матчу, протягом якого подає один гравець, називається геймом.
 -гейм починається з рахунку 0:0. Перші два розіграші м'яча, дають супротивникам по 15 очок. Наступна подача приводить до рахунку 40, наступний розіграш приводить до виграшу гейму у випадку, якщо супротивник має рахунок 30 або менше. Якщо обоє гравці мають по 40, то виграш наступної подачі надає перевагу. Перемагає в геймі гравець, який має перевагу і виграв наступну подачу.
Також існує поняття "сет". Розіграш сету йде доти, поки один із гравців ... Читати далі »
Категорія: Спорт | Переглядів: 1193 | Додав: KypIDon | Дата: 11.06.2011 | Коментарі (6)

Вуличні співи: 10 червня. Відбулись!
Хоч сьогоднішня днина нас сонечком не побавила, а навпаки, супроводжувала
 "шабелинною" погодкою - співи були вдало проведені! 

   Напередодні співів юні львівські горлодери задались питанням: "Чи похмура погода зможе стати на заваді нашим щоп'ятничним співам?", і щиро тішились чувши, що ані темні важкі хмари, ані дощ, ані "шальонуватий" вітерець не зможе зігнати нас із,  вже такого облюбованого кожним співуном "Вуличних співів", обіччя Нептуна ;)) Ось і час розпочинати співи. Cпіваники вмить розбігаються по руках, сьогодні надміру, активних співунів ;)) І тут полились пісня за піснею... "Вона", "Хей-хай", "Червона рута", "Роксоляно", "Голодні студенти" - дуже доречна на час сесії)), "Кедь ми прийшла карта", "Мій лицарський хрест", виконання цієї пісні присвятили до Дня народження Євгена Коновальця. Довкола ... Читати далі »
Категорія: Наша діяльність | Переглядів: 1363 | Додав: lvivanka | Дата: 11.06.2011 | Коментарі (11)

OT VINTA з "Потом і кров’ю"

11 червня у Львові в Хмільному домі Роберта Домса відбудеться презентація нового альбому
 "Потом і кров’ю” найдрайвовішого гурту України – "OT VINTA!".

 До платівки, на яку прихильники "гвинтів" чекали довгі чотири роки, увійшло 17 треків. Серед них вже відомі концертні хіти "Бабина тумба", "Потом і кров’ю", "Люблю", а також зовсім свіжі забійники – "У мене між ногами Україна"(пісня про велосипед "країна"), "Гайда за журавлем", "Балада про сіль".
Юрій Журавель: "Зазвичай ми не торкалися політики і писали легкі безтурботні пісні, проте на цьому альбомі вперше з’являться треки, в яких ми говоримо про те що накипіло. Тому альбом вийшов дуже різноманітним. Поряд із відвертими злободенними піснями тут є ліричні композиції про кохання та балади".
  Початок о 22.00, вхід - 50 грн.

 Свою творчу дорогу хлопці розпочали ще в далекому 1993 році. Тоді вони взялись за написання музики до дитячої вистави "Пеппі Довгапанчоха", ця робота так припала їм до душі, що виступили не лише у ролі живих музикантів, а й у якості ... Читати далі »
Категорія: Культура | Переглядів: 1832 | Додав: lvivanka | Дата: 10.06.2011 | Коментарі (9)

Вгадай борця: усміхайко :)
Усіх борців сьогодні запрошую до борцівського радейка ;) Нині репортаж ведемо з площі Ринок - місця, де за час акції "За поцілунок - дітям на дарунок" було поцьомано тисячі щасливих щічок. Знали організатори, де вибрати гарну місцину - адже це улюблена площа нашого сьогоднішнього борцятка ;) Раз-раз, поїхали розповідати!

   Якщо улюбленою площею є площа Ринок, то місциною взагалі - Високий замок. Отак сидів би там цілу зиму, а там і ціле літо, спостерігав собі за містом, що романтично розкинулось біля підніжжя древнього замку (ну хіба би з борцями у табори скочив: то святе! ;)), - і тут тобі справжнісінький рай на землі... ;) А коли обридне, залюбки в зелених шкарпетках в різнокольорові коти і з постійним наплічником прогулявся би містом помилуватись львівськими панночками. А що шанси у нашого батяра на першорядну кобіту є, то безумовно, адже наш борець знає в дівчатах толк: збирається на побачення не більше 12 хв ;) (дівчата обожнюють чепуритись, але шоб чекати хлопця - то ліпше півроку на пісній вівсянці сидіти;)) Обраниця його має бути розумна, красива і якась така "жива", щоби біля неї відчував себе як коло струмочка, повного жебонливої краси :) Заради такої лялі ладен готувати хоч би почерез день: а шо тут такого?)) ... Читати далі »
Категорія: Наша діяльність | Переглядів: 1715 | Додав: myrchatko | Дата: 09.06.2011 | Коментарі (20)

Сам собі господар

Часто читаючи  пресу могли зустріти різні замітки, про те як багато хто агітує за створення ОСББ (кондомініуми, … не те що ви подумали), особливо активно -  місцеві ради. При цьому наводять ряд переваг, що ось як тільки створите, то зразу і ремонти будуть робитися і про ЖЕК забудете, і не турбуватимуть вас засц….і під’їзди.  В принципі це і правда… трохи, але завжди десь зарита дохла собака.

     Як каже нам законодавство Об'є́днання співвла́сників багатокварти́рного буди́нку, або ОСББ — це неприбуткова юридична особа, створена власниками житлових та нежитлових приміщень для спільного користування, утримання та управління своїм будинком та прибудинковою територією, а також для юридичного оформлення їхніх майнових прав на будинок та прибудинкову територію.  ... Читати далі »
Категорія: Політика і економіка | Переглядів: 1202 | Додав: Versus | Дата: 08.06.2011 | Коментарі (1)

З Днем народження!
Які привітання Ви хотіли б почути у свій День народження? Головне, щоб згадали про роботу (громадську в тому числі), навчання, ой, забула, здоров'я, додали щось кумедне, можна щось маловідоме людям навколо, але таке рідне у своїй компанії...Перелік можна продовжувати, але насправді, думаю, погодитеся із тим, що найголовніше - щиро привітати:) Сьогодні вітаємо нашу борчиню, таку щиру дівчиноньку-україночку із суперовським почуттям гумору, Христю Рутар із Днем народження:

Оксана Петрик: "Як своїй найкращій коліжанці, хорошій людині і просто файній кобіті хочу побажати таких терплячих друзів як я (ггг) і навіть кращих,величезного терпіння і поменше нервозних ситуацій...багато красивих прихильників і щоб серед них знайшовся файний і мудрий парубок, який би зміг взяти Христулю в свої руки, бо вона ше та дівка, дасть причухана усім :) моцного здоров'ячка, ВЕЛИЧЕЗНОГО І ШАЛЕНОГО КОХАННЯ...хай Тобі, моя лялю, з легкістю вдається втілювати усі свої божевільні мрії....ЩАСТЯ, РАДОСТІ, ГАРМОНІЇ І ТЕПЛА ;)"

Оксана Кулиняк: "Христю! (я знаю, шо ти любиш таке звертання;)) Хай всі до тебе звертаються саме ХристЮ, а не Христя=))) якщо серйозно, то побільше тобі віри в добро, сміливих цілей і наполегливого шляху до них:) насолоди від того шляху і наснаги до боротьби!:)"

Святослав Вонс: "Дорога "Золото"! Вітаю і бажаю тобі завжди блистіти так, щоб люди тягнулися до тебе, так, щоб сонце заряджалося твоєю посмішкою, а зорі завжди цвіли від твоїх слів!!! Ти твориш своє майбутнє нині!!! тому твори ГІДНО і гордо!" ... Читати далі »
Категорія: Наша діяльність | Переглядів: 2240 | Додав: Лілейка | Дата: 08.06.2011 | Коментарі (12)

ВУЛИЧНІ СПІВИ: П'ЯТНИЦЯ 10 ЧЕРВНЯ

    «…Вечір п'ятниці - один з тих, які найбільше люблю, і, думаю, не лише я. Де ж іще зможеш сповна насолодитися красою і драйвом української пісні, співаючи під гітару? Отак, сидячи гуртом, починаємо відчувати цей справжній український дух, і, що тішить, з кожним разом людей більшає. Цілий тиждень, з нетерпінням чекаючи п'ятниці, не перестаю наспівувати пісень, які так міцно всілись в голові :)…» Мрія Когут
   
    Переконайся в правдивості цих слів прийди цієї п’ятниці на Площу Ринок біля фонтану Нептуна о 19:30. 
    На вас чекатиме багато позитивних емоцій, море вражень, нові та цікаві знайомства. Гарантуємо гарно проведений вечір у веселій ... Читати далі »
Категорія: Наша діяльність | Переглядів: 913 | Додав: Егдшз | Дата: 07.06.2011 | Коментарі (5)

Вуличні співи. 3 червня

Любиш співати українських пісень? Тоді тобі сюди!))

    Вечір п'ятниці - один з тих, які найбільше люблю, і, думаю, не лише я. Де ж іще зможеш сповна насолодитися красою і драйвом української пісні, співаючи під гітару? Отак, сидячи гуртом, починаємо відчувати цей справжній український дух, і, що тішить, з кожним разом людей більшає. Цілий тиждень, з нетерпінням чекаючи п'ятниці, не перестаю наспівувати пісень, які так міцно всілись в голові :)
    3 червня - один з таких чудових днів. Співи відбулись на славу. Хоч, на моє здивування, людей спочатку було не густо. Прийшли гітаристи, і тоді й почались всі веселощі. Як заспівали, то так що було чути аж десь на Сихові. Люди все приходили, до вечора назбиралась не маленька "купа". Всі співали щиро, в своє задоволення: і молодь, і старші люди, яким теж сподобалась ця весела подія. Запам'яталось те, як якийсь старший чолов'яга взяв в руки гітару та з нашими гітаристами від душі грав та співав пісню "Вона". Згодом до нас завітав Богдан Стельмах - автор багатьох українських пісень, з яким ми всі дружно співали його пісню "Мамина світлиця". А після цього він вирішив продекламувати нам вірш, який також із задоволенням послухали. 
    Співали довго і гучно, виспівались на повну) І, незважаючи на маленькі неприємності з деякими не дуже культурними людьми, співи були класні. Веселі усмішки і щасливі очі, атмосфера і емоції - все це заставляє дихати на повні груди і  гордитись тим, що ти українець, що живеш на цій землі.

"…Лиш доти варто в світі жити, поки живеш і квітнеш ти!..."  ... Читати далі »
Категорія: Наша діяльність | Переглядів: 1091 | Додав: курочка | Дата: 05.06.2011 | Коментарі (11)

"За Поцілунок - Дітям на Дарунок". Підсумки

1 червня - початок літньої пори, а для нас 1 червня стало кульмінацією і логічним завершенням 3-тижневої роботи.

    Так, саме 3 тижні тому борці почали навідуватись до багатодітних сімей Шевченківського району Львова, щоб вибрати тих, хто найбільше потребує допомоги, і дізнатися, чим саме можемо допомогти. Були, звісно, і "щасливі" дні, коли ми з Галею з 5 сімей не потрапляли у жодну. Але то тільки ми такі "щасливчики", іншим вдавалось поспілкуватись з сім'ями, побачити умови, в яких вони живуть, порівняти своє життя з життям цих людей і, мабуть, ще раз переконатися, що мусимо їх підтримувати.
    А вже за тиждень виготовили ми (за паперової підтримки магазину "Арт-крамничка"!) 20 яскравих скриньок для збору результатів цілування:)) Готових роздавати поцілунки в обмін на пожертви для багатодітних сімей виявилось майже 40 молодих людей, не враховуючи борців. Правда, проклинаючи сесію, майже половина з них так і не побували у ролі цілувальників. Але разом з борцями нарахували ми з Маринкою з 24 до 30 травня 35 волонтерів. Хтось розціловував щедрих людей кілька годин, а хтось і кілька днів. І тут передаю слово най-найактивнішому цілувальнику Богданові Гулаю:

    "Коли я вперше почув про проект (минулого року) зрозумів те, що ідея без перебільшення геніальна, адже поцілунок, як подяка за пожертву - це і яскраво виражена вдячність (оригінальна і незвична), і звісно своєрідна межа ))…
    При проведенні збору грошей задоволення в тій чи іншій мірі отримували всі… Одні просто почувши слово «дітям», з посмішкою відповідали, що для них нічого не жаль, і робили пожертву… а почувши про поцілунок просто спалахували усмішками… а для інших переломний момент відбувався, коли ... Читати далі »
Категорія: Наша діяльність | Переглядів: 1360 | Додав: гуцулка_Ксеня | Дата: 03.06.2011 | Коментарі (5)

З Днем народження!
Чи знаєте Ви, який подарунок бажає отримати іменинник в День свого народження?! Впевнена, що знаєте, бо найприємнішими і найочікуванішими є привітання від найрідніших людей:) Борці сьогодні вітають Оксанку Петрик з Днем народження і поспішають щиро побажати:

Мирослава Зінько: "Бажаю нашій Оксанці, аби її доброта і любов до світу завжди віддавалися сторицею, аби танець на дорозі став реальністю ;), аби сонце завжди світило (у всіх філософських смислах)), а серденько раділо! Здоров'я, сили, окриленості! Люблю тебе і дуже ціную"

Христя Рутар: "Оксанко! Щиро кажучи, зовсім не хочу писати всяких сентиментальних фраз, але мабуть не вийде) Адже ти, саме ти та людина, яка випромінює добро, радість і позитив) Ти вмієш мріяти і робиш все, аби ті мрії здійснювались; Ти любиш робити дурниці і це теж прекрасно!) Я люблю тебе такою, яка ти є! Побажати можу лише одного-якигось файних парубків( ну, тобі і мені!)..жартую-гарного тобі друга у житті! Цьом)"

Богдан Головацький: "Побажаю такого: нехай позбувається страху перед об'єктивом, бо вона дівка я тобі дам, а натомість позбавляє уважних(які помічають такі самородки ;-) людей створити маленький шедевр, яким би міг насолодитися кожен з її близьких і друзів, нехай усмішка ніколи не зникає з її обличчя, щира й відверта, та що приносить щастя й світло в нашу сіру буденність :) (тут важливе уточнення - у Богдана був особливий батярський настрій, але від щирого серця:)

Мар'яна Фариняк: "Оксанка, рибка моя)) Бажаю, щоб твоє життя було, як велике-широке-глибоке море ніжно блакитного кольору, сповнене вірних друзів і просто позитивних і добрих людей - різнобарвних рибок)) У морі є багато-багато перлинок - це радісні і прекрасні моменти у житті. Але вони є трошки заховані, тож бажаю тобі, щоби серед всіляких камінців і водоростей ти завжди вміла помітити ті перлинки!!! Ти в нас ще ... Читати далі »
Категорія: Наша діяльність | Переглядів: 1145 | Додав: Лілейка | Дата: 03.06.2011 | Коментарі (7)

Вознесіння Господнє
Сьогодні святкуємо урочистість Вознесіння Господнього. Воскреслий Христос являється
 своїм учням і на очах у них возноситься до неба.

    Господнє Вознесіння завжди припадає у четвер 40-го дня після Христового Воскресіння. Це один з великих Господніх празників, який триває до Пресвятої Трійці. Він звеличує подію Христового Вознесіння на небо та підкреслює її значення для Христа і для нас. Св. Іван Золотоустий у своїй проповіді на Вознесіння каже: „Сьогодні людський рід совершенно примирений з Богом. Зникла давня боротьба й ворожнеча. Ми, що були недостойні жити й на землі, - вознесені на небо. Сьогодні стаємо наслідниками небесного царства, ми, що не вартуємо й земного, виходимо на небо й успадковуємо престол Царя і Господа. А людська природа, перед якою херувим боронив рай, піднесена тепер понад усякого херувима”. За 40 днів після Воскресіння Ісуса Христоса Він багато разів з’являвся апостолам та навчав їх, а на 40–й день всі учні прийшли на Єлеонську гору і Він останній раз розмовляв з ними. Потім Спаситель благословив їх і став підноситися на небо, і хмара скрила Його від очей апостолів.
    Саме до Вознесіння Господнього дозволяється вітатись "Христос Воскрес!", бо після Вознесіння у храмах ховають плащаницю.
    "Сьогоднішнє свято – свято ангелів та людей, свято неба та землі. Радіймо у цей день і пам’ятаймо, що наша батьківщина на небесах, куди забере нас Ісус Христос із ангелами після останнього суду, - воскреслих мешканців землі. Глядімо вгору, не прив’язуймося до земних речей, котрі незабаром потрібно буде залишити, а з собою візьмемо ... Читати далі »
Категорія: Цікаво знати | Переглядів: 2226 | Додав: lvivanka | Дата: 02.06.2011 | Коментарі (2)

"Золота пальмова гілка" - Україні

На цьогорічному Каннському кінофестивалі "Золоту пальмову гілку" отримав короткометражний фільм "Крос" української режисерки Марини Вроди. Приз українці вручали голова журі конкурсу короткометражних фільмів Мішель Гондри і актриса Людвівін Сеньє.

   Україна вдруге перемагає у Каннах. Першим українцем, який здобув "Золоту пальмову гілку", був Ігор Стрембіцький, який у 2005 році отримав  нагороду за короткометражку "Подорожні".

   П'ятнадцятихвилинний цьогорічний фільм "Крос" - це спогади автора про заняття з фізкультури.

Слово Марині: ... Читати далі »

Категорія: Культура | Переглядів: 2964 | Додав: myrchatko | Дата: 01.06.2011 | Коментарі (2)

Головні Журборізи України

  Сьогодні я хочу вам розповісти  про київський дует пісні якого зачіпають за душу всіх, хто любить справжню якісну українську музику, це – Журборіз.

      Гурт зародився 2003 року в час відкриття єдиного на той час у Києві українського арт-клубу "Остання Барикада", де  учасники співали від самого початку до останнього дня, коли Барикаду закрила тодішня влада з політичних міркувань...
    Назва гурту "Журборіз" - похідне від двох пластових псевд: Володимира Скоробського - "Журба", та Олександра Лінчевського - "Різун"... Звідси й назва, тобто розрізати журбу, підіймати настрій.
       Гурт має два компакт-диски: "Летом дужих крил" (концерт з "Останньої Барикади" 2003 року) і "Збірка Воїна" 2004 року. Обидва записані на студії Андрія Обода, звукорежисера гурту "Мандри" в Києві. Є відзняте відео пісень на каналі "УТ1" в програмі "Вікнами на весну"... Іноді до гурту долучався і третій виконавець Дмитро Гуцало, з яким було записано кілька пісень вже у ... Читати далі »
Категорія: Культура | Переглядів: 1107 | Додав: Егдшз | Дата: 31.05.2011 | Коментарі (4)

ВУЛИЧНІ СПІВИ: П'ЯТНИЦЯ 3 ЧЕРВНЯ

Хто ще не знає, що таке Вуличні співи маєте шанс цієї п’ятниці відчути що це таке)

   Тож не прогавте співи, які відбудуться цієї п’ятниці на нашому незмінному місці: лавочці біля фонтану Нептуна о 19:30. На вас чекатиме багато позитивних емоцій, море вражень, нові та цікаві знайомства.
    Гарантуємо гарно проведений вечір у веселій компанії.

   Не забутьне захопити з собою каремати та коцики.
   Також беріть з собою печиво, пляцки, цукерки, чай в термосі та інші їстівні та смачненькі штуки ;)

   Хто вміє грати на гітарі, сопілці, скрипці, дримбі, бандурі... беріть свої інструменти і гайда співати найкращі українські пісні! ... Читати далі »
Категорія: Наша діяльність | Переглядів: 863 | Додав: Егдшз | Дата: 31.05.2011 | Коментарі (1)

З Днем народження!

    Бути іменинником означає отримати за один день стільки привітань і подарунків, почути стільки приємних слів, обійняти стількох людей і
 стільки ж разів подякувати
Ото, думаєш, день видався Сьогодні борці вітають нашого
 іменинника Юрка Каличака і багато всього файного хочуть сказати:


Настя Мриглод: "Юрко - то не просто хороша людина, то дуже вірний друг, відповідальний, щирий і добрий. І мені б хотілось, щоб це йому таки поверталось, якщо не сторицею, то принаймні в декілька разів більше а щоб уся його навчальна і громадська діяльність вдавалась, потрібно файну дівчину, яка б любила, додавала впевненості і цінувала. Хай буде здоровеньким і щасливим! д.с. і мені подобається твоє почуття гумору"

Оксана Кулиняк: "Юро, побажаю, шоб попри твою надзвичайну працьовитість, в тебе завжди знаходився час і настрій зробити щось для душі, побалакати за горнятком чаю чи просто побайдикувати всі свої най-найщиріші побажання об'єднає у одне: щастя тобі! (ти на нього як ніхто заслуговуєш"

Севастіян Вонс: "Завжди вважав тебе особливим Борцем, бо саме твій ангел-охоронець є неофіційним покровителем нашим - Юрій Змієборець! Мені завжди здається. що у тебе все є, тому навіть не знаю, що бажати... Жити так, щоб мати можливість купити собі найкрутіший кумпутер!) Любові, впевненості, радості!" ... Читати далі »
Категорія: Наша діяльність | Переглядів: 1266 | Додав: Лілейка | Дата: 31.05.2011 | Коментарі (12)

"Бійцівський клуб"
Сьогодні пропоную вашій увазі фільм Девіда Фінчера.
Жанр Драма, триллер ****
Виробництво  20те Століття Фокс, США 1999 рік.
Режисер  Девід Фінчер.
Продюсер  Арнон Мілчен.
Оператор  Джеф Кроненвер.
В ролях Едвард Нортон, Бред Пітт, Гелена Бонем Картер.
Бюджет  63 млн.$
Тривалість  139 хв.
Сюжет
    "У бійцівський клуб вступають найсильніші і найрозумніші люди. З потенціалом, який витрачається даремно. Ціле покоління працівників бензоколонок, офіціантів, рабів у білих комірцях. Реклама змушує нас купувати дорогі тачки і ганчірки. Чорт забирай, ми вкалуємо на ненависних роботах, щоб купити непотрібне нам лайно. Ми - пасинки історії. Ні мети, ні місця. На нашу долю не випало ні великої війни, ні великої депресії. Наша війна - війна духовна. Наша депресія - наше життя. Нам вселяли по телевізорі, що одного разу ми станемо міліонерами, кіно- і рок-зірками. Але не будемо ми ними. Поступово ми починаємо це розуміти, і це дуже, дуже нас бісить" - Тайлер Дерден.
  
 Головний герой "Бійцівського клубу", просто Оповідач, простий, непримітний американець. Він живе сам у своїй великій квартирі, працює лінійним службовцем компанії - виробника автомобілів і одержимий матеріальними благами. Все його помешкання, від спальні до кухні, обставлене модними меблями та найновішою апаратурою, в гардеробі лише новий одяг, а вільний час наш Оповідач проводить читаючи рекламні каталоги. Він типовий, поведений на речах, споживач. Через постійний стрес на роботі та часте пересування між часовими полюсами, герой страждає на хронічне безсоння. "Коли у тебе безсоння - все здається нереальним. Все дуже далеко від тебе. Все навколо - копії, копії, копії" - скаржиться він. Щоб повернути собі сон він починає ... Читати далі »
Категорія: Культура | Переглядів: 1198 | Додав: Tyler | Дата: 30.05.2011 | Коментарі (8)


Вуличні співи: 27 травня

Напишу трохи про враження від останніх вуличних співів, які, на мою думку, були одними з найкращих.

   Спочатку наша борцівська "банда" пришкандибала з офісу на Площу Ринок, було розстелено каремат для гітаристів, співаники роздано, і всі приготувалися голосно і красиво поспівати. Як і на кожних співах, кількість людей була різною, але в деякі моменти, оглядаючись навколо, можна було помітити, що людей справді багатенько, це заохочувало ще більше давати волю своїм голосовим зв'язкам. Було і декілька не дуже приємних моментів, коли якийсь дикий гітарист почав грати сам для себе і співати, при чому не на якість, а на гучність - Севастіян дуже прикольно завершив його "супер-соло". Ну і декілька "веселих" людей  які нам трохи заважали, хто був - знає про кого я. ... Читати далі »
Категорія: Наша діяльність | Переглядів: 1154 | Додав: KypIDon | Дата: 29.05.2011 | Коментарі (7)

"За Поцілунок - Дітям на Дарунок". Розпал;)

Поцілунки змінюють світ на краще? Громадська організація "Борець" в цьому не сумнівається! Адже, крім радості цілувальників і цілованих, приносять допомогу тим, хто на неї чекає:)

    Яким це дивом? - спитаєте ви. А натяком на відповідь будуть тисячі усміхнених облич львів'ян і гостей львівських. Щоки їхні сміються не тільки від цьомків, а й від того, що внесли вони свою часточку у спільну велику справу. І незважаючи на те, що ця часточка має різний еквівалент у монетах і купюрах, небайдужість людей дає надію:)
    З 24 травня бути поцілованим за пожертву для багатодітних сімей міг кожен, кого на вулицях Львова зустріли волонтери з гарненькими багряними скриньками. Студентам приділили особливу увагу: 24 і 25 травня цілувальники зосередилися на ЛНУ імені Івана Франка та Львівській політехніці. В період сесії заряд гарного настрою після поцілунків виявлявся ... Читати далі »
Категорія: Наша діяльність | Переглядів: 1180 | Додав: гуцулка_Ксеня | Дата: 29.05.2011 | Коментарі (1)

Фінал Ліги чемпіонів: фінал мрії
     Сьогодні, 28 травня, у Лондоні на стадіоні "Вемблі" відбудеться одна з найважливіших футбольних подій року - фінальний матч розіграшу 19-го сезону Ліги Чемпіонів УЄФА 2010-2011 рр., в якому зустрінуться акули футбольного пафосу - іспанська "Барселона" і англійський "Манчестер Юнайтед". В Україні пряму трансляцію проведуть ТРК "Україна" і "Спорт-1". Початок о 21:45.

     86 тис. вболівальників увечері займуть свої місця на стадіону "Вемблі", мільйони зручно вмостяться вдома перед телевізорами, з друзями в пабах, чи навіть на роботі, - бо, коли зустрічаються два триразових чемпіони Ліги (Барселона - 1992, 2006, 2009, МЮ - 1968, 1999, 2008), тоді справді варто очікувати, що "фінал на "Вемблі" стане одним із найкращих за останні 10 років, адже зустрічаються дві великі команди з великою історією" - думками вголос тренера англійської команди Алекса Фергюсона. В свою чергу, фантастичний Леонель Мессі охрестив матч - фіналом мрії, а його наставник Хосеп Гвадіола - непередбачуваним. В той же час - букмекерські кантори одноголосно найбільший шанс на перемогу віддають "каталонцям" - їхній коефіцієнт перемоги легенько коливається в межах 2,01-2,06. Нічия - 3,10-3,60. Коефіцієнт перемоги команди Фергюсона - 3,90-4,10. В головоногу опозицію до прогнозів букмекерів випливли одразу два восьминоги: восьминіг Ікер передбачив перемогу англійській команді, що зробив також і його український брат - кримський восьминіг Павлик підтримав думку, щодо перемоги МЮ над Барселоною. До слова, - матч буде судити команда арбітрів з Угорщини на чолі з Віктором Кошшо ... Читати далі »
Категорія: Спорт | Переглядів: 2008 | Додав: Povstanec | Дата: 28.05.2011 | Коментарі (4)

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Теги
Свіжі новини
Наша кнопка
Громадська організація 'Борець'
Наші друзі
 Українські пісні  Пам’ятай про Крути
Copyright Нескорений © 2024