Понеділок, 29.04.2024, 07:53

Меню сайту
Школа тренінгів
Форма входу
Випадкова цитата

Боротися, шукати, знайти й переховати.

Чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
         
 
ЄВРО 2012 - Інформер - До початку чемпiонату Європи з футболу 2012 року залишилось...

free counters
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 6 7 8 9 10 ... 30 31 »
"Три кольори: Білий"
Сьогодні пропоную вашій увазі другий фільм з трилогії "Три кольори" режисера Кшиштофа Кесльовського.

Жанр  трагікомедія.
Режисер  Кшиштоф Кесльовський.
У ролях  Збігнєв Замаховський, Жулі Дельпі, Януш Гайос,
              Єжи Штур, Александер Бардіні, Єжи Треля, Цезарій Пазура,
              Жульєтт Бінош.
Оператор  Едвард Клосінській.
Композитор  Збігнєв Прейснер.
Тривалість  91 хв.
Країна   Франція - Швейцарія - Польща.
Рік  1994.
Оцінка  *****
Сюжет
    Після розлучення з дружиною Домінік польський перукар Кароль опиняється один на вулицях Парижа без грошей. Завдяки випадковій зустрічі із співвітчизником йому вдається повернутися в Польщу. З цього моменту Кароль починає планувати помсту своїй колишній дружині. Після декількох успішних операцій на чорному ринку він заробив достатньо грошей для того, щоб втілити в життя свій хитромудрий план. Кароль врахував усі деталі, крім однієї - він досі кохає Домінік...
    Більшу частину екранного часу події відбуваються в Польщі. За своєю стилістикою ця стрічка нагадує відомі зразки сатиричних польських комедій. Взагалі другий фільм є найбільш польський з усієї трилогії Кесльовського. Цей фільм про необхідність рівності між усіма людьми, про те, що рівності немає. Головний герой прагне створити цю рівність за допомогою помсти, вирівняти порахунки з життям хитрістю. ... Читати далі »
Категорія: Культура | Переглядів: 1070 | Додав: Tyler | Дата: 30.04.2011 | Коментарі (7)

На весіллі грає музика;)

    Сьогодні увесь світ мав можливість спостерігати пряму трансляцію королівського весілля у Британії. Сімейними узами поєднались принц Вільям і Кейт Мідлтон. На весілля було запрошено близько 2000 гостей. Приємним було оголошення наречених про відмову від дорогих подарунків і прохання переведення коштів, які призначаються як дар молодятам, на рахунки 26 благодійних організацій. Церемонія включала багато найкращих традицій, яких дотримувались ще з далекого ХІХ століття. У королівської родини та усіх запрошених попереду грандіозний бенкет, за організацію якого взявся батько принца Вільяма принц Чарльз, а ми потурбуємо свою пам′ять, згадаємо на яких весіллях дали жару своїм ніжкам, і не лише своїм;)), які традиції проведення весіль бережуться і дотримуються в Україні.

    Українське весілля – це пишна народна драма, пронизана піснями, примовками і приспівками. Старі люди ще тримають в пам’яті форму українського весілля, завдяки фольклористам ці традиції знані й до тепер. Кожне весілля починалось зі сватання. Щоб не "дістати гарбуза”, хтось із найближчої рідні хлопця нібито випадково заходив до батьків дівчини й намагався дізнатися про шанси їхнього претендента на її руку і серце. У ХХ столітті сватання найчастіше відбувалося вже за домовленістю молодих людей. Сватати дівчину молодий йшов з батьком й близькими родичами – шанованими одруженими чоловіками. Обов′язково брали з собою хлібину. За старшого старосту, як правило, вибирали гострого на язик і дотепного чоловіка, який умів артистично виголосити традиційну промову про мисливців, які побачили на снігу слід куниці-красної дівиці (центральні регіони України), або приходили ... Читати далі »
Категорія: Цікаво знати | Переглядів: 1992 | Додав: lvivanka | Дата: 29.04.2011 | Коментарі (9)

Вуличні співи: П'ЯТНИЦЯ, 29 квітня

   Вже весняне сонечко розігнало всі холоди і морози, і ми щасливо
 відсвяткували Великодні свята, знову збираємось на файну українську пісню.

Отож те, що ми так довго всі чекали :ВУЛИЧНІ СПІВИ ПОВЕРТАЮТЬСЯ:) 


   в рамках проекту "Вуличні співи"
   29 квітня 
   о 18:30
   збираємося усі поспівати на Площі Ринок( біля Нептуна). Кого ще не пригріло сонечко, хай ... Читати далі »
Категорія: Наша діяльність | Переглядів: 1123 | Додав: Егдшз | Дата: 29.04.2011 | Коментарі (1)

Вгадай борця: грррр:)
Доброго вечора, дівоньки і хлоп’ята, сьогодні рада вас вітати! :)
Під настроєм гаївок і Великодніх Свят стаття буде відповідна :)
Отож усі до кола, беремось за руки і поїхали!

   Почнемо зі стандартного знайомства, тож, Святику, заводь: "Хто любить вареники, ставай до кола, захоплюй собі ще й десерти і буде забава! Будеш ситий, будеш ситий, будеш ситий, ой, ля-ля!":) "Хто народився у Львові, ставай до кола, признайсь, що любиш вежу Корнякта та й вулицю Підвальну і буде забава, буде сміло, буде добре, буде файно, ой, ля-ля!" "Хто любить осінь й літо або ж красну весну, то йдіть, перепрошую, до біса, бо пору вибрали не ту! Йдіть гуляти! Йдіть гуляти! Йдіть гуляти, ой, ля-ля!":)
   Добре, молодці, гарно поводили гаївку, тепер почнемо наступну! :) Трішки порухаємось і поМОРГАЄМ :) Ось і перші кліпання, перші сльози, перші падіння і штани, зафарбовані в улюблений колір нашого борценятка :) Та не варто засмучуватись, бо найкраща втіха буде букет хризантем від щирого серця Хапальщика, що не пустив і поваляв колінами по землі :) До речі, якраз "валяння дурня" то є улюблена справа борценятка поряд з діяльністю в Борці, звісно:Р
   Ну ось ми побігали, поморгали, тепер давайте краще познайомимось, тож цього разу співаємо так: "Летіли сороки з далекого краю, за ними ворони весело співають, гей-гей, мало нас, всі, хто В ОДЯЗІ, ходіть до нас" (саме цей елемент наше борценя носить завжди з собою ;)) "Летіли ремені по борцівських гепах, за ними криками піднімався лепіт, гей-гей, мало нас, всі, хто любить О. Гончара "Берег любові", ходіть до нас!" "Летіло лушпиння з рук пацанчиків, хрумкотіло насіння під пресом їх зубів, гей-гей, мало нас, всі, хто одягав колись памперси на котів, ходіть до нас!:)» ... Читати далі »
Категорія: Наша діяльність | Переглядів: 1034 | Додав: hummy | Дата: 28.04.2011 | Коментарі (10)

УКРАЇНСЬКА ВЕЧІРКА: вСІМ"
Вже сьома Вечірка від Громадської організації "БОРЕЦЬ". Яка відбудеться 28 квітня о 22:30 у клубі "PICASSO" (вул. Зелена, 88).

В програмі:
- ЛИШЕ найкраща українська музика!
- великодній забавлянки!
- виступ гурту ОДИН В КАНОЕ
- квн-команда "Троє"

Вхід:
у вишиванці - 40 грн
без вишиванки - 50 грн

Також можна зарезервувати столики:
093 46 25 102 - борець Севастіян
http://vkontakte.ru/povstanchuk

УВАГА!!!
КІЛЬКІСТЬ СТОЛИКІВ ОБМЕЖЕНА!!!!!!!!!!!!

Квитки можна придбати:
093 46 25 102 - борець Севастіян
http://vkontakte.ru/povstanchuk
097 96 11 222 - борець Тарас
http://vkontakte.ru/id5106195 ... Читати далі »
Категорія: Наша діяльність | Переглядів: 2156 | Додав: Povstanec | Дата: 27.04.2011 | Коментарі (3)

Готуй сани змолоду?

В очікуванні свого вильоту на теперішній ринок праці мінімально починаєш задумуватись, хай як це не дивно звучить, про те на щО житимеш як будеш старим і шкарадним.

     Про реформи в пенсійній системі десь та й мусіли чути, але не придавали цьому великого значення, адже думали щодо пенсії ого-го як далеко. Але ті хто вже планує починати самому себе забезпечувати варто слідкувати за свіжаком (прим. О. О. – свіжими новинами)
     Загалом реформа триває ще з 2004 року, але кожного разу її відтягують, оскільки вона не надто популярна в народі.
     Причинами реформи є застаріла радянська солідарна пенсійна система, коли всі сплачували страхові ... Читати далі »
Категорія: Політика і економіка | Переглядів: 1085 | Додав: Versus | Дата: 26.04.2011 | Коментарі (4)

ГО-норовий "БОРЕЦЬ" святково запрошує на
Гаївки на Районі! ;)

Усіх, ХТО не встиг на Гаївки, або кому було мало Гаївок в перші дні великодніх свят -  запрошуємо у Світлий Вівторок, 26 квітня, на районні Гаївки!

парк біля церкви свщм. Йосафата
(вул. Замарстинівська)

Забавлятися будуть:

з 15:00 до 17:00 - малеча
з 17:00 до 21:00 - молодняк


Інфо:
093 76 15 078 - борець Марта

ВХІД ВІЛЬНИЙ!

д.с. нагадуємо, що 26 квітня - є датою трагедії українського народу - Чорнобиль... Наполегливо просимо не забути про це...
... Читати далі »
Категорія: Наша діяльність | Переглядів: 887 | Додав: myrchatko | Дата: 25.04.2011 | Коментарі (3)

Трагедія Чорнобиля
О Боже, Боже, як ти міг
Страшне це лихо в світ пустити.
Мабуть і думки не було
Що можуть зло таке вчинити.

    26 квітня 1986 року в Україні трапилася наймасштабніша техногенна катастрофа сучасності - аварія на Чорнобильській атомній електростанції. А все починалось так…
    В радянські часи все що могло заплямувати репутацію «країни розвинутого соціалізму» приховувалось за сімома замками, за часту не гребували й життям та здоров′ям громадян. В Союзі вже була відточена схема збору інформації, опрацювання і передання її вищому партійному керівництву.
    Чорнобильська атомна електростанція ім. В.І.Леніна вважалася стратегічним економічним об’єктом СРСР. Тому КГБ наглядало за нею з перших днів спорудження. Кагебістські звіти про ЧАЕС аж до самої аварії у квітні 1986 рясніють інформацією про недбальство та зловживання у спорудженні та експлуатації станції. 17 серпня 1976 повідомлялося про можливий зрив запланованого на наступний рік відкриття станції через запізнення будівельників. А під час спорудження використовувалися неякісні матеріали. Ситуація не змінилася і через кілька років, коли почав працювати перший реактор станції. Значний радіоактивний витік на території станції стався ... Читати далі »
Категорія: Культура | Переглядів: 1153 | Додав: lvivanka | Дата: 25.04.2011 | Коментарі (1)

З Днем народження!
Сьогодні святкує свій День народження Марта Ткаленко, а ми хочемо її привітати:

Святослав Вонс: "Щодня воскресіння душі для творення добрих діл!"

Мирослава Зінько: "Бажаю нашій Мартусі спрямовувати свою невичерпну енергію енерджайзерика :) у правильне і потрібне русло, завжди відчувати себе потрібною, коханою, співати від душі і для душі і, безперечно, реалізувати свій потенціал громадського діяча разом з нами у Борці ;)"

Оксана Кулиняк:
"Мартусі бажаю тепла, розуміння і любові!) Впевнено йти по життєвому шляху і заряджати всіх навколо своєю щирою усмішкою! :-)"


Галя Гнатюк: "Мартусь, вітаю! Нехай на Твоєму шляху завжди буде сонячна днина, і радість у душі! Ти - чудова людина, від якої б′є фонтаном позитив, залишайся такою ж! Ми Тебе любимо!"

Олег Корнійчук: "Марто!! ааа)) бідні твої вуха)) Щастя тобі, кохання, радості, нехай тебе оточують тільки люди з веселими смайлами на обличчі, ну чи ше там десь :) Будь завжди собою, такою класною і ... Читати далі »
Категорія: Наша діяльність | Переглядів: 991 | Додав: Лілейка | Дата: 25.04.2011 | Коментарі (6)

Великдень!
Двадцять четвертого квітня весь християнський світ разом святкує найбільш давній, урочистий і радісний Світлий Празник Христового Воскресіння.

     При такім святі дозвольте ще розповісти трохи про нього.
    Празник Христового Воскресіння має ще такі назви: Свята й Велика Неділя Пасхи, День Святої Пасхи або Свята Пасха. В Україні на означення Пасхи часто вживають "Великдень", що значить Великий День, бо він великий своєю подією, своїм значенням і своєю радістю. Слово "пасха" походить з єврейського "песах", що значить "перехід". Тут мова йде про вихід євреїв з Єгипту. Вони вживали це слово на позначення ягняти, що його заколювали на Пасху, а потім і сам день свята на спомин про визволення з Єгипту дістав назву Пасхи.
     Для апостолів і перших християн Пасха стала символом іншого переходу - переходу Ісуса Христа від життя до смерті і від смерті до життя. Тому вони святкували Пасху як сумну і сполучену з постом, бо вона була для них річницею Христових мук і смерті. Але вже у II ст. поруч з хресною Пасхою починає також входити у практику і радісна Пасха в честь Христового Воскресіння, яку святкували на наступну неділю. Через таке подвійне святкування згодом між християнами почали виникати непорозуміння. Тому в 325 р. Собор у Нікеї постановив святкувати празник Пасхи в один день. А після 6-го Вселенського Собору (691 р.) ми святкуємо світлий тиждень.
     Свято Великодня багате на релігійні і культурні традиції. Свiтле свято Воскресiння супроводжується урочистими обрядами, до яких готуються протягом цiлого тижня: прибирають, бiлять оселi, печуть паски або "бабки”, фарбують крашанки, розписують писанки.
     Звичайно, не можна не згадати в першу чергу благословення на Великдень пасхальної їжі. Де найважливішою є паска. Паски, як правило, випiкають в четвер iз пшеничного борошна на яєчних жовтках. У Великодній кошик кладуть ... Читати далі »
Категорія: Цікаво знати | Переглядів: 2404 | Додав: Maestro_Dirk | Дата: 24.04.2011 | Коментарі (4)

А ви любите волейбол?

Мені даний спорт дуже навіть подобається, зокрема тому, що я часто влітку грав у цю прикольну гру.

  Хто досі не знає правил, скажу пару слів. Гра починається подачею м'яча. Після успішного розіграшу подача переходить до тієї команди, яка виграла очко. Майданчик за кількістю гравців умовно розділений на 6 зон. Після кожного переходу права подачі від однієї команди до іншої в результаті розіграшу очка гравці переміщаються в наступну зону за годинниковою стрілкою.

Цікаві факти:

 - На аматорському рівні у волейбол грають близько мільярда жителів Землі. ... Читати далі »
Категорія: Спорт | Переглядів: 1354 | Додав: KypIDon | Дата: 23.04.2011 | Коментарі (4)

"Три кольори: синій"
Пропоную вашій увазі перший фільм з трилогії Кшиштофа Кесльовського "Три кольори" - "Три кольори: синій".
Жанр  драма.
Режисер  Кшиштоф Кесльовський.
У ролях  Жульєтт Бінош, Бенуа Режан, Елен Венсан, Флоранс Пернель,
               Шарлотт Вері, Еммануель Ріва, Жулі Дельпі, Збігнєв Замаховський.
Композитор  Збігнєв Прейснер.
Тривалість  98 хв.
Країна  Франція - Швейцарія - Польща.
Рік  1993.
Оцінка *****
    У 1993 році Кшиштоф Кесльовський випускає у світ першу частину своєї трилогії, фільм "Три кольори: синій". За ним одразу другу - "Три кольори: білий" у 1994, і у тому ж році на екрани вийшов заключний фільм трилогії "Три кольори: червоний".
    Трилогію було задумано як своєрідну загадку, адже назва кожної з частин відповідає певному кольору французького прапора. Також в кожній частині обігруються слова з гасла французької революції - Свобода, Братерство, Рівність.
Сюжет
    Молода жінка після втрати свого любого чоловіка, відомого композитора, і п'ятирічної доньки намагається забути важке минуле і збудувати майбутнє, але думками та почуттями все ж залишається з рідними у минулому житті.
    Це фільм про те, як важко забути про біль від втрати, коли насправді забувати не хочеш. Про те, що свободи насправді немає. Свободи від почуттів, що багато важили чи важать. Ці почуття сковують нас наче ланцюги, звільнитися від яких неможливо. Принаймі самотужки.
    Цей фільм доволі безкомпромісний і іноді крайній до екстремізму. Тонка акторська гра, вивірена до дрібниць дивовижна режисура, ... Читати далі »
Категорія: Культура | Переглядів: 829 | Додав: Tyler | Дата: 22.04.2011 | Коментарі (1)

Як ми яйця розмальовували ;)

День добігав до кінця. Ми, натомлені, але зі щасливими усмішками, збирали свої речі, ніби тут нічого й не було, з великим багажем позитивних емоцій поволі ішли на трамвайну зупинку… що було до того, я вам з радістю зараз повім ;)
  
   Ранок. Надворі по-справжньому пахне весною. Цей запах, прогрітий весняним теплим промінням сонця, насичений першими весняним пахощами квітів і листочків, які щойно випустились із бруньок, нагадує нам про одне з найбільших і найочікуваніших свят року – Великдень. Хороша погода дає надію, що акція "Люксові Оригінали Львова розписують писанки" пройде успішно. Та до початку ще 3 години. Прямуючи дорогою до університету, я переймаюсь, що треба ще відсидіти дві пари, коли наші борці вже з самого ранку метушаться над підготовкою до акції. Коли чекаєш чогось з нетерпінням, час, як на зло, іде довго. Та все ж пари закінчились і я рвонула до пам’ятника І. Франкові, де вже наші невтомні та повні весняної енергії борці в божевільному ритмі завершували підготовку.
   Цікавість перехожих до нас зростала, і вони частенько підходили і запитували, що ж це ми таке задумали робити, а коли дізнавались, що ми розмальовуємо писанки, дуже тому тішились. Неабияку увагу привертав стенд яйцеподібної форми, всіх цікавило, що ж це таке буде. Та побачивши, які перетворення з ним відбуваються, були здивовані: біла яйцеподібна форма перетворилася на оригінальну писанку-графіті (ох, і намучився той хлопчина з нею, щоб її розмалювати, бо ж вреднющий вітерець постійно перекидав її).
   Розливши фарби у бутлики, накришивши воску, запаливши свічечку, яка постійно гасла від того ж таки  тепленького вітру), та взявши у руки писачки,  ми приготувались до розписання яєць. Вибравши кожен собі візерунок, хто з малюночка, а хто скористався своєю багатою фантазією, взялися до роботи. Хвилинка за хвилинкою, і нас ставало все більше. Серед охочих розмалювати писанку були і старші люди, і зовсім маленькі дітки, яким завжди все цікаво і які з неабиякою  завзятістю та вмінням творили щось неймовірне. Хтось розмальовував писанку вже не вперше, а хтось тільки-но взяв у руки писачок, хоча бажання навчитись було давно. ... Читати далі »
Категорія: Наша діяльність | Переглядів: 1267 | Додав: Егдшз | Дата: 21.04.2011 | Коментарі (8)

Вгадай борця: краплинище оптимізму;)
Після невеликої вимушеної перерви найприкольніша рубрика нашого сайту (я, звичайно, жартую) знову вскакує у штани вчасності :) і біжить завойовувати ваші симпатії ;) Отож сьогодні уявімо себе метрами часу і перенесімося думками на сонячну суботу... на нашу Прощу. Вітерець дмухає в личко (щоки ввечері палатимуть...)), кеди-взуванці збивають куряву (о, якою благодаттю може бути ця одутлувата пилюка ;)), над головою сонце, в очах сонце, навколо сонця ;)-зБорця-безгаманця))) - ми ідемо у Страдч.
Нагадаємо собі, шо ми діяли в дорозі, аби достеменно надибати-вигадати-відгадати героя нашого ну не часу, а візьмемо глобальніше - нинішнього простору ;)


   Отже, по двоє, руки в такт ногам, ноги в такт биттю серця ;) - весело стартуємо.  Знайомимось щоп'ять хвилин. Наше борценя хитрющо прижмурює оченята і заплутує відповідь за відповіддю ;)
1. Хобі - "талановито приклацувати пальцями (пальцем? ;)) по чомусь)) - обов'язково з наслідками (матеріальними)"
2. завжди з нею (цією людиною) - "безрозмірна полічеснотна річ ;), яка завжди позаду" ... Читати далі »
Категорія: Наша діяльність | Переглядів: 1198 | Додав: myrchatko | Дата: 20.04.2011 | Коментарі (10)

Проща в Страдч: "Бог і Україна" не на словах
Світло...Маленька свічка може освітити велику кімнату, подарувати відчуття певності або ж містичності, радості і суму...Якесь величезне світло супроводжувало нас під час прощі в Страдч...

    Почуття, яке охопило мене з першої секунди нашої ходи неможливо ані описати словами, ані намалювати фарбами...Але почнемо все з початку... Отже перше було "20 хвилин", які "трішки" нас затримали), але з приходом наших "спізнюків" ми розпочали реєстрацію. Всі з величезними усмішками на обличчі (подібно до кота з твору "Аліса в країні Див") вибирали собі кольорові папірці, які ми швиденько "заштовхували" у бейджики, ох то було вельми кумедно...Потім був "екскурс" в історію правил, які ми повинні виконувати під час прощі і, звичайно, молитва і слово про Того, до Кого ми усі йшли...
    По двоє, по двоє..швиденько..5 хвилин пройшли - міняємось..ахах..так швидко?! Мабуть, той, хто з нами не йшов, не кумекає і не розуміє, що ж то таке було і про шо я розповідаю, тому детально: впродовж усієї нашої дороги ми мали змогу познайомитися-поспілкуватися між собою, а для того була продумала детальна схема, за умовами якої ми мінялися кожних 5 хвилин, тому усі ми до кінця прощі стали одною величезною родиною!)
   Хоча дорога і не дуже далека, і шлях наш був легким і цікавим, але все ж таки ми вирішили зробити привал. Атмосфера взаємного тепла, дружні і невимушені розмови, ото ділення останнім печеньком, проповідь диякона...лише залізна людина змогла б залишитись байдужою до того, що відбувалося.
   Страдч... Надзвичайної краси місце. Правду кажучи, коли я йшла, то мимоволі згадувались слова Т.Г.Шевченка: "А ви претеся на чужину, шукати доброго добра...". Не знаю, чи правильно чи не правильно, але така думка в мене виникла, бо мало хто знає про таку місцину, а то прикро...
   Відпочити, зібратися з духом, передумати-обдумати... підготуватися ... Читати далі »
Категорія: Наша діяльність | Переглядів: 1100 | Додав: Калабаня | Дата: 19.04.2011 | Коментарі (3)

Люксові Оригінали Львова розписують писанки чудові!
19 квітня 2011 року ЛОГО "Борець" організовує акцію "Люксові Оригінали Львова розписують писанки чудові".

   В рамках акції кожен охочий зможе безкоштовно розписати писанку. Початок о 11:00 год. біля пам’ятника І. Франкові.
   Метою проекту є в період Великоднього посту підготувати молодь до світлого Христового Воскресіння, показати важливість активного проведення передвеликоднього часу і підготовки до свята в дусі християнських і національних традицій.

   У програмі:
11:30 – 12:30 – відбудеться розпис графіті–писанки.
13:00 – 14:00 - майстер–клас з писанкарства для Вас проведе ... Читати далі »
Категорія: Наша діяльність | Переглядів: 2515 | Додав: Maestro_Dirk | Дата: 18.04.2011 | Коментарі (9)

З Днем народження!
Сьогодні вітаємо щиру, веселу дівчиноньку Мар'янку Фариняк і бажаємо всього файного, доброго, приємного, але краще детальніше:

Севастіян Вонс: "Мар'яні. Хм. Сили духу, твердості, міцності, відчуття обов'язку і відповідальності, відчуття власної вартісності, бо вартість Мар'янки досягає піку ідеальності. Також щоб той кінь, що стоїть, був не будь-кого, а її кавалєра. Чорних колготок ;) , апельсинок, усмішок. Радості".

Галя Гнатюк: "Мар'янко, хай завжди сяє твоя прекрасна усмішка, теплом і наснагою проміниться кожне слово, чарує голос і заворожують звабою оченята! Вітаю!"

Христя Рутар: "Мар'янко, чудо ти наше гарбузове!) Вітаю тебе з уродинами))) Бажаю втілити у життя усі заплановані проєкти і зробити це разом з нами - борцями!)) Натхнення, креативності, сміху і радості, щирості і відданості!!"

Марічка Швед: "Мар'ясю, вітаю тебе із постарінням на один рік.) Ти дуже позивна, симпатична і весела, талановита дівчина! Будь далі такою файненькою, такою, яка ти є! Хай кожен день буде для тебе святом!
Люби, квітни, рости і укріплюй свої життєві позиції щодня, щогодини, щомиті!!!"

Андрій Максимів: "ВВІІТТААЮЮ!!! Мар'яна, вітаю тебе з Днем народження. Бажаю тобі ... Читати далі »
Категорія: Наша діяльність | Переглядів: 1309 | Додав: Лілейка | Дата: 17.04.2011 | Коментарі (9)

А Оболонь пиво гірке...

     У п'ятницю в Києві львівські "Карпати" зіграли матч з грозою авторитетів, місцевою "Оболонню". Граючи в більшості весь другий тайм, команда Кононова так і не змогла дотиснути пивоварів…

     Ще з початку поєдинку одразу впадало в око, що гравці "Карпат" з’їли мало каші: то Годвін не туди віддасть пас, то Худоб’як заплутається у власних ногах, як наслідок: на 33 хвилині матчу захисник "Карпат" Балажіц відверто штовхнув суперника - пенальті, "Оболонь" повела в рахунку. Львівський воротар Богатінов вгадав напрям польоту м’яча, але, на жаль, руки закороткі…
     Після пропущеного голу львів’яни одразу помчали в атаку, але ситуація до перерви не змінилась. Перед самим свистком нападаючий "Карпат" Кожанов гарно симулював на собі фол і заробив вилучення для суперника, що ж, хоч якусь користь для команди приніс :)
     На другий тайм "Карпати" вийшли з неймовірним бажанням забити гол, адже вони ... Читати далі »
Категорія: Спорт | Переглядів: 1183 | Додав: шибайголова | Дата: 17.04.2011 | Коментарі (2)

Майстерність вітражів
За вікном погожа днина, настрій коливається біля позначки "чудово-невгамовний", на душі легко і світло.
 Зазвичай, такий стан у мене викликає асоціацію з вітражем. Зараз постараюсь
 передати й вам краплинку цього заряду ;))

    Отже, що ж то воно таке, цей вітраж? Власне вітраж - це сюжетна або орнаментальна композиція з кольорового скла або іншого матеріалу, через який  проникає  світло. У класичному (набірному) вітражі окремі шматки кольорового скла, вирізаних за певним малюнком, з'єднуються між собою профілем зі свинцю, міді або латуні. Чим багатша фактура скла, тим красивіше і ефектніше виглядає вітраж. Сонячні промені, заломлюючись, примушують скло горіти яскравими соковитими фарбами, роблячи його кожного разу новим і неповторним.
    В кінці позаминулого століття була винайдена нова технологія збірки, що отримала назву "Тіффані" за іменем її творця.  За нею кожна скляна пластина оправлялася фольгою, потім розрізнені шкла спаювали один з одним. Ф'юзінг - вітражна техніка, в якій малюнок створюється шляхом спільного спікання різнобарвних шматочків скла або шляхом впікання в скло сторонніх елементів (наприклад, дроту). Мозаїчний вітраж - набірний вітраж, як правило, орнаментальний, що має геометричну побудову; може нагадувати мозаїку із приблизно однаковим за розміром модулем смальти. Кабошон - рельєфна фігурна вставка у вітражі, в основному, прозора, часто пресована або відлита (мелірована) у форму, зовнішнім виглядом нагадує краплю води або скляний ґудзик. Вітражний кабошон може ... Читати далі »
Категорія: Цікаво знати | Переглядів: 993 | Додав: lvivanka | Дата: 16.04.2011 | Коментарі (3)

Молодіжна піша Проща в Страдч
 16 квітня 2011 року напередодні Вербної неділі львівська обласна громадська організація "Борець” організовує молодіжну пішу Прощу в Страдч.

    Мета заходу – підготувати молодь перед останнім тижнем Великого посту до Світлого Христового Воскресіння, показати на прикладі розважань про Великий піст, що девіз "Бог і Україна” має бути не на словах, а у вчинках.
    Цільовою аудиторією Молодіжної пішої Прощі в Страдч є молодь, а особливо ті молоді люди, які не розвиваються в середовищі християнських спільнот, адже вони не завжди мають шанс і стимул поглибити свою віру, а Проща якраз може стати тим стимулом. Пішу ходу і саму Хресну Дорогу в Страдчі будуть супроводжувати священики української греко-католицької церкви. Проща є одним із важливих церковних заходів напередодні Великодня для духовного очищення та наповнення Божою благодаттю. ... Читати далі »
Категорія: Наша діяльність | Переглядів: 2510 | Додав: Маринка | Дата: 15.04.2011 | Коментарі (4)

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Теги
Свіжі новини
Наша кнопка
Громадська організація 'Борець'
Наші друзі
 Українські пісні  Пам’ятай про Крути
Copyright Нескорений © 2024