Неділя, 05.05.2024, 22:23

Меню сайту
Школа тренінгів
Форма входу
Випадкова цитата


В критичні моменти людина бореться не з зовнішнім ворогом, а завжди з власним тілом.

 Джордж Оруелл
Чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
         
 
ЄВРО 2012 - Інформер - До початку чемпiонату Європи з футболу 2012 року залишилось...

free counters
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 7 8 9 10 11 ... 30 31 »
Найбільша в Україні теренова гра "Гурби-Антонівці"
Цього року гра відбуватиметься з 30 квітня по 3 травня 2011 року у лісовому масиві між селами Антонівці на Тернопільщині та Гурби, що у Рівненській області. Ця легендарна спортивно-патріотична теренова гра веде свою історію з 2003 року. У "Гурбах-Антонівцях” брало участь близько трьох тисяч молодих людей з усіх куточків України.

    Теренову гру було започатковано ВМГО «Молодіжний Націоналістичний Конгрес». Назву вона отримала від найбільшого бою в історії Української Повстанської Армії на межі сучасних Рівненської та Тернопільської областей. Саме тут 67 років тому підрозділи Української Повстанської Армії потрапили в оточення військ НКВД, так званий „Гурбенський мішок”. П’ять тисяч українських героїв мужньо боролися проти понад 35 тисяч окупантів за підтримки танків, літаків та бронепоїзду; і після кількох виснажливих днів бою вирвалися з оточення. Цей бій увійшов в історію як одна із героїчних сторінок національно-визвольної боротьби - найбільший бій УПА ... Читати далі »
Категорія: Культура | Переглядів: 920 | Додав: lvivanka | Дата: 14.04.2011 | Коментарі (1)

Закляте коло бідності

Ніколи не задумувались, чому група "країн, що розвиваються", володіючи значними природними ресурсами, постійно перебувають за межею бідності і потребують міжнародної допомоги?

     Здавалось, одним із способів вирішити проблему могло би бути залучення інвестора, але не всякий готовий взяти на себе часом великий ризик, пов’язаний з політичною нестабільністю та високою інфляцією.
     Крім того, у більшості країн, що розвиваються, застосовують відсталі технології та методи виробництва. Звичайно, заощадивши, вони можуть використовувати новітні технологічні знання, але ці технології, як правило, є працеоощадними. А ці країни ... Читати далі »
Категорія: Політика і економіка | Переглядів: 2036 | Додав: Versus | Дата: 13.04.2011 | Коментарі (1)

ІІІ Фестиваль активного туризму і дозвілля "Манівці"

16-18 квітня на території Центру творчості дітей та юнацтва Галичини (Погулянка, вул. Вахнянина, 29) відбудеться ІІІ Фестиваль "Активного туризму і дозвілля "Манівці", присвячений Всесвітньому Дню довкілля

    Під час Фестивалю можна буде випробувати свої сили на скеледромі та шнуровій трасі, пройти водну трасу на байдарці або катамарані, позмагатись на трасі радіокерованих машинок, пограти у водний волейбол та лазертаг, виконати завдання велотріалу. 
    Вхід на Фестиваль - вільний. 

  Програма фестивалю:

16 квітня

12:00 початок заявки команд підприємств і організацій
13:00 урочисте відкриття Фестивалю
13:30 старт Півмарафону Gorgany.Львів
старт змагань серед
підприємств і організацій
19:00 вогняне шоу
по завершенню - оголошення результатів змагань
20:00 показ фільмів на туристичну тематику у кінозалі просто неба
... Читати далі »

Категорія: Спорт | Переглядів: 1074 | Додав: гуцулка_Ксеня | Дата: 12.04.2011 | Коментарі (1)


Містичний Вій
   "Закрутило небо колесом,       
Вогняним дощем все залило,
Замутило пил, летить каміння з неба..."
Доброго вечора, мої меломани! 
Тихий шум крапель дощу по шибці й бешкетування вітру, який час від часу змушує вишню, що росте за моєю хатою, своїм гіллям шкребти по старому промоклому шиферу, навіює мені настрій, аби розповісти вам про гурт з ... Читати далі »
Категорія: Культура | Переглядів: 1098 | Додав: Егдшз | Дата: 11.04.2011 | Коментарі (1)

З Днем народження!
Сьогодні борці вітають Олега Корнійчука, подумали і вирішили ось що побажати:

Оксана Кулиняк: "Олеже! Бажаю тобі насамперед сили, мужності й відваги! Твердості й борцівського духу :) Знати, чого ти хочеш, і наполегливо до того йти. Щоб життєві невдачі слугували тільки стимулом для досягнення більшого, а перемоги надихали тебе на нездійсненне (бо воно лише на перший погляд таке;))"

Мар'яна Фариняк:
"Нехай ці 18 років, що минули, будуть лише маленькою крихтою в батоні твого життя. Хай кожна скибочка матиме свою незабутню ізюминку, і щоб усе в тебе ішло, як по маслу:Р"

Олексій Пажун: "Олеже, в цей день хочу тобі побажати...
Щоб ти завжди залишався таким як ти є:
позитивним, веселим, розумним, щирим, азартним, "прікольним":), справжнім другом!!!
Щоб ти запрограмував МЕГА-СУПЕР-програму за яку
Майкрософт зарлатила б тобі 10000000000000000000000000000000$!!!
Щоб знайшов ту ЄДИНУ, яка буде тебе:
кохати до БЕЗТЯМИ,
розуміти БЕЗ СЛІВ,
терпіти до ВІКУ!
Вітаю!!!"

Оксана Петрик: "справжнього щастя, коли буде щастя - буду все: і усмішки, і кохання, і здоров'я, і вірні друзі, і здійснення мрій. Тож хай наш борцівський іменинник буде щасливий)" ... Читати далі »
Категорія: Наша діяльність | Переглядів: 1308 | Додав: Лілейка | Дата: 11.04.2011 | Коментарі (17)

Великдень у Львові

  Розповім вам сьогодні про те, як і де можна гарно провести час у цей радісний день. Адже на Великдень всі мають веселитися, а то будуть сумувати весь рік.

   Традиційно Львів перетвориться на центр Великодніх святкувань, бо наше місто - це велика і дружня родина (шо не кажіть, а то є правда!), і цей родинний дух витатиме по вузеньких вуличках міста Лева, у парках, гаях і, звісно, у храмах.
   Тепер до програми. Вона буде доволі насичена. У  Музеї народної архітектури та побуту (Шевченківський гай)  проводитимуть фестини "Велика гаївка". На ньому будуть малювати писанки, співати, танцювати, проводитимуться 
гаївки, веснянки, лялькові вистави та цікаві забави тощо. Під час фестивалю у гаю відбувається конкурс "Писанка для милого", цікаве дійство "Кривий танець". На дитячому майданчику, який матиме назву "Вербові котики", для дітей проходитимуть ігри, забави та розваги.  "Велика Гаївка" – це місце зустрічі родин, давніх друзів, усіх, хто вважає себе християнином і патріотом. Подія триватиме три дні. Отож, якщо бажаєте файно провести час - завітайте ви у гай. ... Читати далі »
Категорія: Культура | Переглядів: 1262 | Додав: Калабаня | Дата: 10.04.2011 | Коментарі (0)

Борцівський футбол

Бувають моменти, коли все вирішується за одну секунду, секунду, що здається вічністю. Коли гравець, затримавши дихання, б'є м'яч у ворота суперника, розуміючи, що це можливість забити вирішальний гол. Коли команда надіється, коли все вирішує один удар і тут чути дикі крики:" Боярський, в тебе що, руки з дупи ростуть?" Так, мова піде про борцівський футбол.


   Ми всі довго чекали, коли ж нарешті Клим знайде футзал. І це сталось, ми зібрались і почали ділити команди! І ось гра почалась.
   Всі, не знаючи, якою тактикою грати і хто на що спроможний, кинулись на м'яч (він був кольоровий) і голи йшли один за одним. Після 20 хвилини матчу несподівано для всіх прийшов Юрко. І гра стала цікавішою, кожен зрозумів, кому можна пасувати, а кому ні, і стало тяжче грати. Абсолютно дві команди, в будь-яких складах проявляли жагу до перемоги і були рівні одна одній. ... Читати далі »
Категорія: Наша діяльність | Переглядів: 1027 | Додав: Klym | Дата: 10.04.2011 | Коментарі (5)

Що ви знаєте про фехтування?

Я хочу розповісти вам про деякі цікаві факти такого непересічного виду спорту як фехтування.

   Назва цього виду спорту походить від німецького слова fechten - фехтувати, битися, боротися. Це суто індивідуальний вид спорту. Навіть у командних змаганнях бої проводяться один на один.
   Розрізняють такі види спортивного фехтування залежно від використовуваної зброї:
- на рапірах
- на шпагах
- на шаблях
- на важкій клинковій зброї (історичне). ... Читати далі »
Категорія: Спорт | Переглядів: 1299 | Додав: KypIDon | Дата: 09.04.2011 | Коментарі (0)

Наскільки СПІВ зі СПІВаниками СПІВмірний СПІВу без СПІВаників? ;)

Хто його знає, скаже лінивець думати ;) Кмітливко якийсь же відповість: добряче! :) отож-бо й воно. Поговоримо сьогодні про драння горлянки ;) і похідні величини...

   Світ співом красний, а проте існує інше значення цього поєднання букв (так би мовити ;)). Префікс спів- вживається переважно в назвах осіб, які з кимось щось роблять, або дій, які передбачають спільну роботу/проведення часу. Напр., співрозмовник (учасник спільної розмови кількох людей), співмешканець (реалії гуртожитку, де людину, що живе ледь не на тому ж метрі квадратному, що й ти, другом чи навіть знайомим неможливо назвати..), співчувати (відчувати ту ж саму скорботу, біль, співпереживати ці відчут ... Читати далі »
Категорія: Культура | Переглядів: 1603 | Додав: myrchatko | Дата: 08.04.2011 | Коментарі (7)

   Oто сміху було...

 Ось нарешті довгоочікувана стаття про дуже веселий (з усіх боків і у всіх розуміннях) захід - День сміху :D

    Що ж тут скажеш... було МЕГОкруто, МЕГОпозитивно, МЕГОкреативно, МЕГОвесело (це само собою зрозуміло ;)), ну і ще багато всяких МЕГО (і прошу відмітити собі скромність, з якою я розповідаю про цей захід - зрозуміло, що, як ініціатор того дійства, я не можу його дуже розхвалювати, бо буде якось некультурно чи щось таке :D) Але, якщо вже говорити серйозно, то все було МЕГОсуперово :D Ну ось, я знов несерйозна))) Та хіба можна серйозно говорити про неСЕРЙОЗНИЙ захід? :D
    Розповім детальніше про сам День сміху.
1. супер-пупер тест, який, як згодом ми дізналися, показав, що половина борців люблять Севастіяна Вонса (хто був, той мене розуміє :D);
2. супер-пупер інтелектуальну супер-пупер гру "Розумники" із запеклою боротьбою між учасниками гри і дуже непередбачуваним фіналом :D (д. с. всі погодяться, що питання з категорій "Культура" і "Загальні" були найкращими :D);
3. не перевірили своє знання борців ... Читати далі »
Категорія: Наша діяльність | Переглядів: 1078 | Додав: Mary_Anna | Дата: 07.04.2011 | Коментарі (7)

Радуйся, благодатна, Господь з тобою!

    "Днесь спасення нашого начало і від віку таїнства явління: Син Божий сином Діви стається і Гавриїл благодать благовістує. Тому й ми з ним до Богородиці закличмо: Радуйся, Благодатна, Господь з тобою." Тропар.

    Благовіщення – день, коли Пресвятій Діві Марії явився Архангел Гавриїл, який повідомив їй благу вість про майбутнє народження сина, який стане Спасителем усього світу. За переказами, в руках Архангел тримав білу лілію - символ чистоти і непорочності, яка зображена на всіх іконах Благовіщення.
    Події Благовіщення описані єдиним євангелістом - апостолом Лукою. У Євангелії він повідомляє, що на 6-й місяць після зачаття праведною Єлисаветою святого Іоанна Предтечі Гавриїл був посланий Богом до Назарета до Діви Марії зі звісткою про прийдешнє народження від неї Спасителя світу
    Дата свята Благовіщення пов’язується з датою Різдва Христового. Між ними рівно 9 місяців.  (детальніша інформація - http://www.ugcc.org.ua/559.0.html)
   
    І на кінець трішки про народні прикмети:
  • Яка погода на Благовіщення, така і на Великдень.
  • Якщо на Благовіщення сонце сходить на чистім небі, то весна рання, якщо в полудень - середня, якщо ясно ввечері - пізня.
  • Якщо 7 квітня сонце світить до обіду, а потім ховається за хмари, кукурудза буде рання, коли ж навпаки: визирає з-за хмар тільки після обіду, то кукурудза буде пізня. Якщо ж того дня взагалі буде хмарно, негода, то кукурудза не вродить. ... Читати далі »
Категорія: Культура | Переглядів: 877 | Додав: inkvizutor | Дата: 07.04.2011 | Коментарі (1)

Вгадай борця: 7-ка :)
   Доброго вечора усім! Вас вітає передача ПОКАРЕЦЬ (тільки не від слова КАРАТИ, а від – покажи борця :Р)! Правила дуже прості і всім знайомі з гри показуха: це сьогоднішнє заняття з театру мене надихнуло ;) А мова піде про одне борценя, яке всі дуже люблять і яке не втрачає моменту усіх гучно розсмішити! Наша сьогоднішня людина Х дуже непередбачувана і просто кумедна :) Але наберіться терпіння, бо без нього ні в житті, ні в цій рубриці з таким борценям не обійтись :Р

   Почнемо ми з найпростішого і найприємнішого, а саме зі шлунку, хі. Вміє наше борценя як готувати, так і їсти: *махаю руками вбоки, описуючи якусь округлу форму, далі тицяю пальчиком на скатертину в нашій боївці, а саме на колір трикутничків на ній. Потім демонструю рухи, які добре знає кожен пАцАнчІк; ) і з того всього варю щось смачне і корисне* :) а ще наше борценя можна сміло назвати солодкоїжкою! Гадаю, ви всі розумники і зрозуміли, про що йдеться, а з такими приємними думками і повними животами так і хочеться влягтись на Цьоцін диван і думати про Вічне :)
   От, наприклад, уявляти собі прогулянку по улюбленому місці у Львові: *розводжу руками вгору і вниз, показую на зап’ястя лівої руки, а тоді вказую на вушко*:) чи Києві, коли на вулиці гарна погода і улюблена пора року: *рукою смикаю вперед-назад  коло шиї футболку*:) Так і хочеться закинути всі справи і "повези мене туди, де природа сама", мій старенький: *сіла на крісло, а ніжками почергово воджу по колу, згинаючи і розгинаючи коліна*!:) Саме з цим видом транспорту в нашого борценятка пов’язані різні історії, одного разу впав/-ла з нього, а іншого їхав/-ла на ньому в одних труселях і то взимку :) оце так видовище ;) І не думайте, що це палЄво, яке видає стать борця ;Р У нас в організації ще не такі божевільні люди є :)   
   Коли ж хочеться справжнього екстриму, наше борценя вдягає футболку улюбленого кольору: *тру сильно щічки; показую, як ложкою загрібаю щось до рота, облизуюсь і показую знак, ... Читати далі »
Категорія: Наша діяльність | Переглядів: 1295 | Додав: hummy | Дата: 06.04.2011 | Коментарі (14)

Fata Morкриза?

Ось закінчив сьогодні о першій ночі від руки писати реферат (шляк би його трафив) на тему "Типологія кризових ситуацій". Вкінці я задля цікавості подумав: як же ж прокласифікувати ту ситуацію, яка зараз є в країні (хай як по-дурному, аморфно це може звучати), крім того, вагомих суспільно-політичних новин і так небагато зібралось, а до мене ще й прийшла моя графоманська муза.

     Та тільки-но я почав заглиблюватись у теперішню ситуацію, мене охопило відчуття "абсолютного розпачу, сорому й унилості понурості", коротше дабл фейспалм.
     Що ж, почнемо типізувати, класифікувати і займатись іншою невдячністю :)
   -  за масштабом ... Читати далі »
Категорія: Політика і економіка | Переглядів: 1194 | Додав: Versus | Дата: 06.04.2011 | Коментарі (4)

Клоновані корови 

Недавно наткнувся в інеті на новину про китайських корів, які дають молоко з 
властивостями та поживними речовинами людського.

   Тепер детальніше. Китайські вчені успішно "вселили" гени людини в організм трьохсот молочних корів і отримали молоко з тими ж властивостями, що і грудне людське. В останньому, як відомо, багато поживних речовин, які можуть сприяти поліпшенню імунної системи дітей. Молоко генетичномодифікованих корів могло б стати альтернативою молочних сумішей для немовлят, пояснюють вчені.

   Провідний автор дослідження Нін Лі, директор Головної державної агробіотехнологічної лабораторії Китайського аграрного університету, заявив, що його продукт, створений за участю пекінської біотехнологічної компанії GenProtein, абсолютно безпечний, до того ж смачніший ... Читати далі »
Категорія: Цікаво знати | Переглядів: 1162 | Додав: KypIDon | Дата: 05.04.2011 | Коментарі (4)

Відкриття сезону рафтингу!

16 та 17 квітня відбудеться довгий дводенний сплав по маршруту Славсько - Розгірче протяжністю 60 км. Синоптики прогнозують потепління, а річка обіцяє незабутні враження та море адреналіну!

   Маршрут та графік такий:

16 квітня
- 7.00 збір групи на головному залізничному вокзалі м. Львів
- 9.30 прибуття у н.п. Славсько, вихід до річки Опір
- 10.00 вязання катамаранів, підготовка споряджнення
- 11.00 сніданок
- 11.30 вихід на воду, інструктаж, старт сплаву
- 17.30 прибуття до м. Сколе
- 19.00 розміщення на нічліг, вечеря ... Читати далі »
Категорія: Спорт | Переглядів: 1158 | Додав: lvivanka | Дата: 05.04.2011 | Коментарі (3)

Хто ЗА активний відпочинок? ;)

Борці й борцята добре знають, яка то справа - втілювати свої ідеї в життя-буття:) Хтось мав/має свої проекти, а хтось відчайдушно боровся за грант у рольовій грі "Борець-3000". Так-от, про гранти!

    Вже втретє організатори конкурсу "Ідея Х від Nescafe" шукають найкращі ідеї в трьох категоріях: творчій, соціальній та бізнесовій. Переможці (а визначають їх голосуванням на сайті) отримають по 50 тис. гривень (!) на реалізацію своїх ідей. Про одну з ідей у соціальній категорії йтиметься далі. Але, так як про іде ... Читати далі »
Категорія: Спорт | Переглядів: 1107 | Додав: гуцулка_Ксеня | Дата: 04.04.2011 | Коментарі (4)

Герої України: Микола Руденко
Хоч із життям стосунки в тебе прості,
В його ногах не можна воркувать.
Прокинься, душе! Є у світі простір,
Який належить нам завоювать.
    
Авторові цих рядків довелося багато всього пережити, побачити, переосмислити, щоб знайти СВІЙ ПРОСТІР у світі. Йдеться про українського поета, письменника, громадського діяча, правозахисника Миколу Руденка.


     Сам Микола Руденко писав, що він пройшов "шляхами перевтілень", щоб зрозуміти, що робити, що відстоювати, кому допомагати. Він був у КПРС, брав участь у Другій світовій у рядах радянської армії, займав посади у міському комітеті партії, парткомі Спілки письменників, але з початку 1950-х рр. все змінилося. Почалося з того, що відмовився підтримати владу у справі проти "космополітів", а тому втратив свої посади. Потім розкритикував вчення марксизму, чого радянська влада "пробачити" не могла. За філософські твори і романи, наприклад, "Енергія прогресу" і "Формула Сонця" його виключили із КПРС та СПУ.
     Далі ініціював створення Української Гельсінської Групи. Микола Руденко разом із однодумцями виступив на захист прав людини, які так урочисто погодилися захищати радянські політики, коли підписували Гельсінську угоду. І тут було оприлюднено інформацію про злочини радянської влади - голодомор, репресії 1930-х років і проти шістдесятників, знищення воїнів УПА, список таборів і політв'язнів, які відбували покарання десь далеко у засланні. Таке керівники Союзу вже не могли стерпіти - 7 років таборів суворого режиму і 5 років заслання!
"Ви чуєте мене,
Оті державні homo,
Що вже забули, як
Свобода вигляда?
Розніжені, гливкі...
Чи вам таки відомо, ... Читати далі »
Категорія: Цікаво знати | Переглядів: 1554 | Додав: Лілейка | Дата: 03.04.2011 | Коментарі (4)

Західноукраїнське дербі! :D

Сьогодні найгарячішим місцем у Західній Україні буде стадіон "Авангард" у Луцьку, де місцева "Волинь" прийматиме львівські "Карпати".

   Протистояння цих команд завжди відрізняється особливою запеклістю та принциповістю, адже Львів - футбольний центр Західної України, а лучани частенько претендують  на те, щоб скинути сусідів із своєрідного трону. Вболівальники обох команд відверто недолюблюють один одного і регулярно влаштовують словесні баталії перед матчем, викрикуючи щось на зразок: "Волиняку на гілляку" або ж "Запорожець не машина, волиняка не людина" ;) ... Читати далі »
Категорія: Спорт | Переглядів: 1334 | Додав: шибайголова | Дата: 03.04.2011 | Коментарі (12)

Життя в стилі Цьоці,
або такі собі правила пана йОфіса

(як ми си поводимо ся в Боївці)

Кімната середнього об’єму ;)
1. Роззуватися потрібно у межах клейонки, хто порушує кордони – той нелегал і потім його усі «нелегалять»! ;)
2.  Верхній одяг без суду вішають на шибеницю-вішалку або у шафі на вішачечки.
3. Вернімося до взуття – ваші шкрабаки гарненько ставите десь попід стінку чи біля полички, якщо ви маєте капці – то вони проживають усі разом в багатоповерхівці «Поличка», тому їх не поселяти під столом, в холодильнику чи взагалі посеред кімнати.
4. Стіл – за столом можна посидіти, погомоніти, поїсти, приготувати поїсти, приготувати комусь поїсти (О_о), почитати книгу тощо. Єдина умова – за собою прибрати і усе покласти на свої місця!
5. Газова плита  – хто не уміє користуватися газом – або вчіться, або не пхайте своїх рук до неї! Хто уміє – нагадую – «вимикати газ не забуваємо, почуття відповідальності зберігаємо»!
6. Холодильник працює тоді, коли на то єсть, прошу панства, велика і нагальна потреба.
7. Сміттячко викидаємо у смітничок, а смітище забираємо собі додому – нічого засир..ти! ;) ... Читати далі »
Категорія: Наша діяльність | Переглядів: 1446 | Додав: Povstanec | Дата: 03.04.2011 | Коментарі (20)

З Днем народження!
Привітання з Днем народження приймає сьогодні Вікторія Чернявська. Щиро бажаємо:

Настя Мриглод: "Може, це буде дивним, але побажаю поменше екстримальних ситуацій в житті. Це я веду до того, щоб ніякі грабіжники, злі дядьки, китайці і шахраї-араби тобі не траплялись на дорозі ;) Натомість бажаю, щоб в тебе були такі друзі, які би своїми плечима захищали від всіх негараздів. Щоб ти зустріла своє кохання, яке робило би тебе щасливою. Усміхайся, адже це тобі дуже пасує! І пам'ятай: у тебе завжди є борці, а ти у них! :)"

Богдан Гусєв: "Віко, вітаю тебе з таким щасливим днем, бажаю тобі, щоб все було в тебе чудово, адже така позитивна людина, як ти, заслуговує на щастя в повному його вигляді))))) Здоров'я тобі, щастя і кохання)))"

Христя Рутар: "Бажаю радості, тепла, затишку, розуміння, підтримки і вірних друзів!)"

Олег Корнійчук: "Вікуська, бажаю тобі бути такою веселою і позитивною, як ти є завжди, + побільше здоров'я і життєвих моментів, про які захочеться розказувати всім :)"

Галя Гнатюк: "Бажаю досягти найвищих вершин і ніколи не терпіти ні поразки, ні польоту з тих вершин вниз:) Залишайся такою ж доброю, милою, веселою, якою Ти є зараз! Нехай Твої близькі і рідні повсякчас будуть поряд, нехай в Тебе завжди буде тверда земля під ногами, вірні друзі поряд, а світле і безхмарне небо над головою!" ... Читати далі »
Категорія: Наша діяльність | Переглядів: 1464 | Додав: Лілейка | Дата: 03.04.2011 | Коментарі (5)

Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Теги
Свіжі новини
Наша кнопка
Громадська організація 'Борець'
Наші друзі
 Українські пісні  Пам’ятай про Крути
Copyright Нескорений © 2024